Θεοδωράκης, Καμίνης και Κινήσεις προτείνουν Λυκούδη για ηγετικό ρόλο στο Κίνημα Αλλαγής

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Παιχνίδια εξουσίας» ξεκινούν στο Κίνημα Αλλαγής, μετά τη θριαμβευτική εκλογή της Φώφης Γεννηματά από τη βάση και τους συσχετισμούς, ενόψει Συνεδρίου του νέου φορέα που θα διεξαχθεί εκτός μεγάλου απροόπτου στις 16, 17 και 18 του προσεχούς Μαρτίου.

Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης και οι Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία, για ευνόητους λόγους, ζητούν αναβαθμισμένο ρόλο για τον Σπύρο Λυκούδη, αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή του Ποταμιού και επικεφαλής της «Κίνησης Μεταρρυθμιστών».

Ο Σπ. Λυκούδης προτείνεται στη Φώφη Γεννηματά για επικεφαλής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ- κάτι σαν προσωρινή Κεντρική Επιτροπή, καθώς το Κίνημα Αλλαγής διαθέτει αυτή τη στιγμή μόνο αρχηγό), για Πρόεδρο του Συνεδρίου και, πρωτίστως, για Γραμματέα του κόμματος.

Οι γνωρίζοντες, πάντως, επιμένουν, πως η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα ήθελε ως Γραμματέα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της, όπως άλλωστε παραδοσιακά είθισται στο χώρο.

Η Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, διαβλέπει -και από τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το όνομα που έσπευσε να δώσει στο νέο φορέα, σε συμφωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη- κινήσεις που οδηγούν σε εσωστρέφεια.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και -όπως αποκάλυψε η Realnews της Κυριακής- αποστέλλει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα πως «ο νέος φορέας θα έχει συλλογική λειτουργία, αλλά όχι συλλογική ηγεσία».

Ενόψει και των ποσοστώσεων για την ανάδειξη των συνέδρων, μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη φέρεται να πιστεύει ότι έως τώρα -πέραν της Φώφης Γεννηματά- υπάρχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, ο θεσμικός περίγυρος της κεντροαριστεράς (οι παρατάξεις στα Επιμελητήρια, η ΠΑΣΚΕ κ.ο.κ.) και η βάση της παράταξης, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις ποσοστώσεις που θα αποφασιστούν.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, πάντως, που ενώ είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους συνυποψηφίους της ακόμα και με τον Απόστολο Πόντα και τον Κωνσταντίνο Γάτσιο, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Δημήτρη Τζιώτη), δεν συναντήθηκε με τον Γιάννη Μανιάτη, τον οποίο, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, αντιμετωπίζει ως «βουλευτή» του κόμματος και συναντάται μαζί του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα άλλα όργανα.

«Οι συνυποψήφιοι, άλλωστε, ανήκουν στο παρελθόν, τώρα το Κίνημα Αλλαγής έχει αρχηγό, που μάλιστα σέβεται απολύτως τη συλλογικότητα και τη σύνθεση» επισημαίνουν με νόημα.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η Φώφη Γεννηματά είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος έχει τη θέση ότι η νεοεκλεγείσα αρχηγός δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, αλλά η άποψή του είναι -κατά προσέγγιση- πως ο χώρος δεν έχει ανάγκη από αρχηγούς, αλλά από συλλογικότητες.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης