Νέες περιοδείες του Παναγιώτη Κρίκη σε Πάτρα, Καλάβρυτα και επαφές στο Επιστημονικό Πάρκο και τον Σύλλογο Εργοληπτών - ΦΩΤΟ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Με νέες περιοδείες και επαφές σε Πάτρα και Καλάβρυτα, συνεχίστηκε το τελευταίο διήμερο το οδοιπορικό του υποψήφιου Προέδρου του Επιμελητήριου Αχαΐας Παναγιώτη Κρίκη, ο οποίος συνοδευόμενος από υποψηφίους του Συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους», βρέθηκε για άλλη μια φορά δίπλα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής.

Ο κ. Κρίκης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν την περιοχή των Καλαβρύτων, όπου για άλλη μια φορά έγιναν αποδέκτες της αγωνίας και των παραπόνων των μελών του Επιμελητηρίου Αχαΐας που εδράζονται στην περιοχή, για την εγκατάλειψή τους από την απερχόμενη Διοίκηση του φορέα.

kalavryta.jpg

Είχε προηγηθεί περιοδεία στα καταστήματα του κέντρου της Πάτρας, όπου ο επικεφαλής του Συνδυασμό που «Επιμελητήριο για όλους» είχε την ευκαιρία να  διαβεβαιώσει τους επιχειρηματίες, ότι από τις 12 Δεκεμβρίου το Επιμελητήριο Αχαΐας θα ξαναγίνει «σπίτι» όλων των Αχαιών και όχι μιας μικρής ομάδας

periodeia_patra_2.jpg

«Εμείς μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια, όλα τα μικρομεσαία μέλη του Επιμελητηρίου, σε κάθε γωνιά του νομού και να παρουσιάζουμε το σχέδιό μας για την ανασύνταξη του φορέα.

Εμείς θα δώσουμε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Έφθασε ο καιρός να αλλάξει το Επιμελητήριο Αχαΐας και θα αλλάξει στις 12 Δεκεμβρίου»!

Ρεαλιστικές προτάσεις στο Επιστημονικό Πάρκο για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

epistimoniko_parko_1.jpg

Επισκεπτόμενος το Επιστημονικό Πάρκο ο κ. Κρίκης και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους επικεφαλής των εταιριών, θέτοντας ανάμεσα στα άλλα:

Το θέμα της δημιουργίας ταμείου εξωστρέφειας για επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, την ταχύτερη εκταμίευση χρηματοδοτικών πόρων προγραμμάτων ΕΣΠΑ προς εξωστρεφείς επιχειρήσεις με σκοπό την γρηγορότερη υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, την θεσμοθέτηση ειδικών φορολογικών κινήτρων- ελαφρύνσεων με σκοπό τη στήριξη των εξωστρεφών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας που κατά βάση έχουν την έδρα τους στο Επιστημονικό Πάρκο, την ανάγκη διεθνοποίησης και διεύρυνσης της έκθεσης IQ, τη διαφύλαξη του χαρακτήρα και του θεματικού αντικειμένου της έκθεσης, τη διοργάνωση παράλληλων conferencesessions κ.ά.

epistimoniko_parko_3.jpg

Ο επικεφαλής του «Επιμελητηρίου για όλους» δεσμεύτηκε ότι ως νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαίας, θα βρίσκεται δίπλα και στις επιχειρήσεις που απαρτίζουν το Επιστημονικό Πάρκο, διαθέτοντας τα θεσμικά εργαλεία του φορέα για την επίλυση των προβλημάτων τους και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.  

epistimoniko_parko.jpg

Επίσκεψη Κρίκη στον Σύλλογο Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών

Κατά τη συνάντηση τους με το Δ.Σ. του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Αχαΐαςο κ. Κρίκης και οι συνεργάτες του παρουσίασαν τις προτάσεις της Παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» σε σχέση με τα τρέχοντα και οξυμένα  προβλήματα που αντιμετωπίσει ο κλάδος των εργοληπτών δημοσίων έργων και σε συνάρτηση με την εφαρμογή του νέου νόμου. την αξιοποίηση των αναπτυξιακών έργων στο νομό Αχαΐας και την Δυτική Ελλάδα, όπως είναι το νέο λιμάνι, οι μεγάλοι οδικοί άξονες, ο νέος σιδηρόδρομος, το φυσικό αέριο κ.α

Υπήρξε ταύτιση απόψεων στην κατεύθυνση της ύπαρξης ενός σταθερού πλαισίου διαλόγου και ανταλλαγής προτάσεων, έτσι ώστε μέσα από το Επιμελητήριο Αχαΐας να προωθηθούν οι διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, με αποφασιστικές και δρομολογημένες παρεμβάσεις στα κέντρα αποφάσεων. 

syllogos_ergolipton_dimosion_ergon.jpg

Διαβάστε επίσης