Η λειτουργία του ολοήμερου, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα δύο Πειραματα δημοτικά (8θεσιο, 2θεσιο) που στεγάζονται σε κτίριο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σύμφωνα με τις καγγελίες γονέων (τα στοιχεία τους βρίσκονται στη διάθεση του tempo24.news), φέτος έχουν μείνει απέξω μαθητές από το 2θέσιο σχολείο, κάτι που δεν συνέβη πέρσι, καθώς το ολοήμερο την περσινή χρονιά λειτούργησε κανονικά και για τα δύο σχολεία. Βάσει της σχετικής διάταξης, όταν υπάρχουν συστεγαζόμενα σχολεία, μπορεί να λειτουργήσει ένα ολοήμερο. Αυτό έγινε πέρσι. Φέτος, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι δεν θα υφίσταται κάτι τέτοιο και ότι θα λειτουργήσει ξεχωριστό ολοήμερο για το 2θέσιο δημοτικό. Οι ατήσεις, σύμφωνα με τους γονείς έφτασαν τις 11.
Συνεπώς θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά. Όμως, η δυναμικότητα των εκπαιδευτών δεν το επέτρεψε. Όταν οι γονείς απευθύνθηκαν στο ολοήμερο του 8θέσιου δημοτικού σχολείου, είχαν ηδη συμπληρωθεί 48 θέσεις. Η αύξηση των μαθητών δεν μπορούσε να καλυφθεί από τις ώρες που απέμεναν για τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, υπάρχει ένα τοξικό κλίμα σε ότι αφορά την ανταπόκριση των εκπαιδευτών και των δύο σχολείων στο ολοήμερο, όπως είναι φυσικό, γιατί οι εκπαιδευτικές ώρες συμπληρώνονται με διαφορετικούς ρυθμούς. Τη δυσλειτουργία αυτή, όπως λένε οι γονείς, προσπάθησαν να την απαλύνουν, απευθυνόμενοι στην Περιφερειακή διεύθυνση, η οποία όπως υποστηρίζουν δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία μέχρι σήμερα. "Πέρσι επικρατούσε μια αρμονία και τα δύο σχολεία μοιράζονταν τα πάντα. Φέτος όμως, υπάρχει ένα τοξικό κλίμα το οποίο φυσικά είναι πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας... Να φανταστείτε ότι προαυλίζονται σε διαφορετικούς χώρους", καταγγέλει μητέρα δύο μαθητών. Και προσθέτει. "Εξαιτίας αυτή της δυσλειτουργίας, υπάρχουν οικογένειας που το ένα παιδί τους πάει ολοήμερο ενώ το άλλο, αναγκάζονται να φεύγουν από τη δουλειά τους για να το παίρνουν νωρίτερα".
Όταν βρέχει στάζει το ταβάνι
Παράλληλα, αναφέρουν και ένα ακόμη πρόβλημα. Όπως μεταφέρουν το ταβάνι του σχολείου στάζει όταν βρέχει. Για τις κτιριακές υποδομές, αρμόδιο είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, στην οποία τόσο οι γονείς όσο και ο Σύλλογος Γονέων έχουν αναφέρει το πρόβλημα.