Στον εισαγγελέα οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στην Αθήνα λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν

Τι βρέθηκε στα τρία διαμερίσματα

Στη δικαιοσύνη οδηγούνται σήμερα οι εννιά Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα. Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση.

Ειδικότερα, πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί στις Οινούσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και για την οργάνωση DHKP-C.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ.

Στα τρία διαμερίσματα που έγιναν το πρωί της Τρίτης οι συλλήψεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ είναι εάν οι εννέα συλληφθέντες σχεδίαζαν να προβούν σε βομβιστικές ενέργειες ενόψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο οποίος αναμένεται στη χώρα μας στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Πάντως ο Νίκος Τόσκας ανέφερε πως: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας».

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν δουλεύει ευκαιριακά, αλλά με σύστημα», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δουλεύει με βάση ενδείξεις για την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών. Εχουν εξεταστεί οι χώροι που ζούσαν οι συλληφθέντες, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα τρία διαμερίσματα. Υπάρχουν κάποια υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν εκρηκτικά εμπορικού τύπου, χαμηλής έντασης. Πάντως, οι έρευνες συνεχίζονται».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ