Να αντισταθούμε μαζικά κατά των πλειστηριασμών

της Βίβιαν Σαμούρη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί, για την Πάτρα»

Ως γνωστόν, μετά την προχθεσινή απόφαση των συμβολαιογράφων Αθηνών - Πειραιώς να άρουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς, οι τελευταίοι ξεκινούν σήμερα και σε φυσική και σε ηλεκτρονική μορφή. Σήμερα το πρωί, δε, λίγες ώρες πριν την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ο SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έδωσε σαφές μήνυμα στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ότι απαιτεί να διενεργηθούν τουλάχιστον 2000 - 3000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συνολικά έως και το πρώτο τρίμηνο του 2018, στη βάση των οποίων θα διαμορφώσει τις παραδοχές του για τα stress tests του προσεχούς Φεβρουαρίου.
Εν ολίγοις, είμαστε από σήμερα αντιμέτωποι και με μια ευέλικτη μορφή μαζικής αρπαγής -και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές- της περιουσίας των Ελλήνων.
Το παραπλανητικό μήνυμα, δε, που περνούν στα μέσα ενημέρωσης, τόσο οι τράπεζες όσο και ο SSM ότι, σε πρώτη φάση, «το ζητούμενο είναι να τιμωρηθούν εύποροι στρατηγικοί κακοπληρωτές που διαθέτουν μεγάλη περιουσία, αλλά έχουν εκμεταλλευθεί επί σειρά ετών το πλαίσιο προστασίας που έχει τεθεί για τους πραγματικά αδύναμους οφειλέτες ή έχουν εμπαίξει τις τράπεζες διάγοντας βίο πολυτελή και… ανέξοδο ως προς τις δανειακές υποχρεώσεις τους», έχει ολοφάνερα ως στόχο να αποκοιμήσει τους πολίτες, απονευρώνοντας το Κίνημα κατά των κατασχέσεων της λαϊκής περιουσίας.
Η αλήθεια είναι πως θα κινδυνεύσει άμεσα η λαϊκή περιουσία, ακόμη και η πρώτη κατοικία, δοθέντος ότι το 40% των αιτήσεων, που υποβάλλονται στα Ειρηνοδικεία, για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, απορρίπτονται και καταλήγουν υπέρ των τραπεζών, σύμφωνα με στοιχεία του Ιουνίου 2017, που καταγράφουν τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 
Εάν, δε, στα παραπάνω προσθέσουμε και το γεγονός ότι, από τον επόμενο μήνα, οι τράπεζες ετοιμάζουν μπαράζ διαταγών πληρωμής για την είσπραξη οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ύψους 4 δισ. ευρώ), κάτι που συνιστά καταγγελία των δανείων, με επόμενο βήμα την κατάσχεση ακινήτων, αντιλαμβανόμεθα ότι ο μεσοπρόθεσμος στόχος τους είναι να πάρουν και την τελευταία χαμοκέλα αυτής χώρας.
Για να αποτρέψουμε, λοιπόν, αυτές τις εφιαλτικές, για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, εξελίξεις, μόνον ένας τρόπος υπάρχει. Να αντισταθούμε μαζικά… Στα Ειρηνοδικεία, στα συμβολαιογραφεία, στους δρόμους… 
Η δημοτική μας παράταξη «Όλοι μαζί, για την Πάτρα», καλεί σήμερα όλους τους συμπολίτες μας, στην Κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών, στις 15.30, έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας.
 

Διαβάστε επίσης