Μετά τη Black Friday, ήρθε σήμερα η Cyber Monday

Εκπτώσεις και προσφορές στα ηλεκτρονικά καταστήματα

Μετά τις ουρές που σχηματίστηκαν σε κάποια καταστήματα την Black Friday, έρχεται σήμερα η Cyber Monday, ημέρα προσφορών και εκπτώσεων για αγορές αποκλειστικά από ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η Cyber Monday ξεκίνησε στις ΗΠΑ και έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την πρώτη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Όμως οι καταναλωτές θα μπορούν να επωφεληθούν από παρόμοιες ενέργειες για μία ολόκληρη εβδομάδα από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, όταν διοργανώνεται η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Η Εβδομάδα διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A., και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να «βιώσει» την online αγοραστική εμπειρία, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου πραγματοποιείται στα πρότυπα του Αμερικανικού Cyber Monday, ενώ πολλές ακόμα χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.α. οργανώνουν αντίστοιχες ημέρες.

Στην εορταστική αυτή περίοδο αυξάνει σημαντικά ο online B2C τζίρος, ενώ παράλληλα σηματοδοτείται η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών.

Την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GR.EC.A., υπερδιπλασιάστηκε -σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- η συμμετοχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων, τα οποία ξεπέρασαν στο σύνολο τα 250.

Υπήρξε, επίσης, ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές, αφού καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 69,59% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του 2015, καθώς και αύξηση κατά 28,17% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα (24 - 30 Νοεμβρίου).

Ο θεσμός -πλέον- της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 και μέχρι σήμερα αξιολογείται ως ιδιαίτερα πετυχημένος.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι αφενός η προτροπή του καταναλωτικού κοινού να ψωνίσει διαδικτυακά και αφετέρου η εκπαίδευση και ενημέρωσή του στη διαδικασία της online αγοράς και των πλεονεκτημάτων που αυτή έχει.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ