"Eπιμελητήριο για Όλους" : Τώρα «ούτε θέλουν, ούτε μπορούν» αλλά και καυτά ερωτήματα για την «Αναπτυξιακή»

Τη στροφή 180 μοιρών της απερχόμενης διοίκησης του Επιμελητηρίου στα προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά και μια σειρά από ερωτήματα για την «Αναπτυξιακή» φέρνει στο προσκήνιο η παράταξη «Επιμελητήριο για όλους» με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Κρίκη.

Η σχετική παρέμβαση αναφέρει τα εξής:

Η απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου δείχνει σημάδια πανικού. Με ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε  στον τοπικά μέσα ενημέρωσης σπεύδει να εγκαταλείψει το βασικό της προεκλογικό επιχείρημα.

Τι μας έλεγαν μέχρι χθες; Μας έλεγαν πόσο σπουδαία τα κατάφεραν στη διαχείριση του ΕΣΠΑ.

Τι μας είπαν τώρα; Μας είπαν, επί λέξει ότι «η αξιολόγηση γίνεται με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου και δεν έχει καμία παρέμβαση ούτε το Επιμελητήριο, ούτε η Διαχειριστική». Και συνεχίζουν: «Πολύ απλά και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να ευνοήσουμε κάποιον. Πάντως, ούτε μπορούσαμε, ούτε θέλαμε».

Πρόκειται για πραγματικά αποκαλυπτήρια που τα έκαναν μόνοι τους κάτω από το βάρος της κριτικής μας. Από το «δείτε τι καλά που τα καταφέραμε», πέρασαν στο «ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε».

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στην ίδια ανακοίνωσή της η απερχόμενη διοίκηση εμφανίζει μια λίστα με τις δαπάνες του Επιμελητηρίου. Χαιρόμαστε που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία αλλά κι εδώ υπάρχει πρόβλημα. Σκόπιμα συγχέονται οι δαπάνες του Επιμελητηρίου και οι Δαπάνες της Αναπτυξιακής.

Ρωτάμε λοιπόν δημόσια:

Ποιες είναι οι επιχορηγήσεις του Επιμελητηρίου προς την Αναπτυξιακή;

Γιατί δεν δημοσιεύεται χωριστός ισολογισμός της Αναπτυξιακής;

Πόσα άτομα απασχολούνται στην Αναπτυξιακή, με ποιες διαδικασίες προσλήφθηκαν και με τι συμβάσεις απασχολούνται;

Αυτές τις ερωτήσεις θα τις επαναλαμβάνουμε καθημερινά μέχρι να πάρουμε απάντηση.

Διαβάστε επίσης