«Η δική μας Μαρία Κάλλας» στο Πάνθεον από τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο Πατρών

Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Πατρών « Ο Παπαφλέσσας» σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας συνδιοργανώνουν την προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας» το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στις 5 το απόγευμα, στον κινηματογράφο Πάνθεον (Λεωφόρος Γούναρη 34 και Κανακάρη) στην Πάτρα.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι όχι μόνο να φωτίσει άγνωστες πτυχές της μεγάλης λυρικής ερμηνεύτριας Μαρίας Κάλλας αλλά και να δοθεί έμφαση στη μεσσηνιακή της καταγωγή ώστε το πατρικό της σπίτι να γίνει μουσείο. Στην προβολή θα παραστεί ο διάσημος σκηνοθέτης της ταινίας, Μπάμπης Τσόκας, η πρωταγωνίστρια της Μυρτώ Καμβυσίδη και ο Γενικός Γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.

Μετά την πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη στις 19 Μαρτίου και τις προβολές σε Σικάγο, Βοστώνη, Μόντρεαλ, Τορόντο, Λος Άντζελες, Καλαμάτα, Αθήνα, Πρέβεζα, Σιδηρόκαστρο, Φιλιατρά και αλλού, το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα «Η δική μας Μαρία Κάλλας» συνεχίζει τις προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες και φεστιβάλ και έρχεται στην Πάτρα.

Στην προβολή στο Πάνθεον θα είναι και η πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών (μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας), Πηνελόπη Λαμπούση. Στις προβολές αυτές θα παραστεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας.

Τέλος, υπάρχει ενδιαφέρον για προβολές και σε Θεσσαλονίκη, Σίδνεϋ, Μελβούρνη, Αδελαΐδα, Ρωσία, Ουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο και πόλεις της Ευρώπης.