Ένας βοσκός σήμανε συναγερμό και έκανε να σηκωθεί ακόμη και τσέσνα! - Πυρκαγιά σε δάσος με έλατα, στα 1.800 μέτρα υψόμετρο

το οποίο υποδεικνύεται από αγρότες

Nεότερα: 17.36  Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δάσος με έλατα, στα 1.800 μέτρα υψόμετρο, είναι σε εξέλιξη από τις 14:30 μετά το μεσημέρι, στην θέση Γαρδικόβρυση Καλαβρύτων, στον Χελμό.

Στο σημείο έχουν μεταβεί πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο, καθώς είναι αδύνατο να προσεγγίσουν τα οχήματα.

Για την πυρκαγιά ειδοποίησε βοσκός που είδε φλόγες και καπνό.

Νεότερα: Ένα έλατο που καίγεται έχει εντοπίσει το "τσέσνα" που πετάει στην δύσβατη περιοχή του Χελμού. Άγνωστο από τι προκλήθηκε η φωτιά,
Νωρίτερα είχαν περάσει 2 αεροσκάφη που προφανώς έδωσαν την εντύπωση σε κυνηγό ότι ένα από αυτά κατέπεσε.
 

Νεότερα: Πριν από λίγο σηκώθηκε αεροπλάνο τύπου Τσέσνα. 

Νεότερα: Οι έρευνες εντοπίζονται στην τοποθεσία Ζαρέλια, μετά από μαρτυρία πολίτη ότι είδε πολεμικό αεροσκάφος να πέφτει. Ωστόσο η Π.Α έχει ενημερώσει "αρνητικώς" την Π.Υ, που όμως κινείται προς το σημείο. Και αυτό γιατί παρατηρεί καπνό. 
Πληροφορίες θέλουν, κτηνοτρόφους να έχουν κάνει περιγραφές στον Π.Υ, που οδηγούν τις αρχές σε διερεύνηση ενός τέτοιου περιστατικού.
Σε λίγο τα οχήματα φθάνουν στο σημείο.
--------------

Νεότερα:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αγρότες της περιοχής περιγράφουν στα μέλη της 6ης ΕΜΑΚ τί είδαν και τους υποδεικνύουν το σημείο στο οποίο φαίνεται ότι κατέπεσε το αεροσκάφος. 

Τις έρευνες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, συνδράμουν δυνάμεις του στρατού. 
-------------

Νεότερα:

Μεγάλη κινητοποίηση αυτή τη στιγμή από την Πυροσβεστική Καλαβρύτων 6ης ΕΜΑΚ αλλά και δυνάμεις του στρατού που σπεύδουν στο σημείο του Χελμού όπου φέρεται να έχει συμβεί ένα πολύ σοβαρό ατύχημα.
 

Νεότερα σε λίγο