Αυτός είναι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας που «κρέμασαν ανάποδα»

Είχε έρθει και στην Ελλάδα

Η αγάπη του για την Ελούντα, γνωστή. Όπως και το ότι είναι ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη περιουσία και τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Πλέον, όμως, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ θεωρείται persona non grata στην πατρίδα του.

Ήδη, μαζί με άλλους πρίγκιπες, πρώην υπουργός και δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες από τη χώρα του, κρατείται στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz Carlton του Ριάντ, πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, για υποθέσεις διαφθοράς, κατόπιν της σύλληψής του πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Μάλιστα, η Daily Mail είχε δημοσιεύσει φωτογραφία μέσα από το ξενοδοχείο, με τους συλληφθέντες να κοιμούνται σε στρώματα στο πάτωμα της αίθουσας χορού του Ritz Carlton:

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο 32χρονος διάδοχος του θρόνου, Μπιν Σαλμάν, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά τη διαφθοράς, έχει προσλάβει μισθοφόρους από την αμερικανική εταιρεία ασφαλείας Blackwater (που μετονομάστηκε πλέον σε Academy), οι οποίοι, μεταξύ άλλων, κρεμούν ανάποδα τους κρατούμενους και τους ξυλοφορτώνουν!

Ποιος είναι ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ

Ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ο ζάπλουτος ανιψιός του βασιλιά, με προσωπική περιουσία 17 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ιδιοκτήτης πακέτου μετοχών -μεταξύ άλλων- στο Twitter και τη Citigroup.

Μάλιστα, συμμετέχει στη μεγάλη επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με την εμπλοκή του να έχει να κάνει με τη διαχείριση του ξενοδοχείου που θα γίνει το πρώτο «Four Seasons» στην Ελλάδα.

Και για όσους ανησύχησαν μετά τη σύλληψη του Αλ Ουαλίντ, στέλεχος της εταιρείας ανέφερε ότι το πρόγραμμα της επένδυσης του ξενοδοχείου «τρέχει» κανονικά και ότι το επίσημα άνοιγμά του έχει προγραμματιστεί να γίνει την άνοιξη του 2018. Ανέφερε, ακόμα, πως ο Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης, με το νέο ιδιοκτησιακό του σχήμα, δεν πρόκειται να κάνει καμία ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης» έχει περάσει στον έλεγχο της κοινοπραξίας AGC Equity Partners για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP («Jermyn Street») και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l («Apollo»), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της κοινοπραξίας δεν υπάρχει σχέση του συλληφθέντα πρίγκιπα, που η σύνδεσή του, όπως τονίζεται, έχει να κάνει μόνο με τη Four Seasons, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου.

Ανέμελες στιγμές στην Ελούντα

Ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ έχει επισκεφθεί τη χώρα μας στο παρελθόν, και συγκεκριμένα την Ελούντα στην Κρήτη - και μάλιστα όχι μία φορά.

Το 2014, είχε φτάσει στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» με ιδιωτικό πολυτελές Jumbo 747, το οποίο μάλιστα είναι διώροφο, συνοδευόμενος από περίπου 30 άτομα. Για τη μετακίνησή τους, δε, είχαν επιστρατευτεί μια λιμουζίνα, πέντε μίνι βαν αλλά και ένα λεωφορείο, ενώ στον τελικό προορισμό τους τούς περίμενε η πολυτελής θαλαμηγός τού Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Άλλωστε, στην προσωπική του συλλογή υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα, ιδιωτικά αεροσκάφη (ένα Boeing 747, ένα Airbus 321 κι ένα Hawker Siddeley 125) καθώς και δύο σούπερ γιοτ.

Η εντυπωσιακή σύζυγος

Ο Αλ Ουαλίντ είναι παντρεμένος με την 30χρονη πρώην παρουσιάστρια Αμίρα Αλ Ταγουίλ, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ τόσο για την εξωτερική όσο και για την εσωτερική ομορφιά της.

Η Αμίρα δεν φοράει χιτζάμπ, οδηγεί μόνη το αυτοκίνητό της και με παρεμβάσεις σε δυτικά ΜΜΕ επιχειρεί να αλλάξει τη διεθνή εικόνα της χώρας της.

Η πανέμορφη πριγκίπισσα έχει πτυχίο Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο του Βασιλιά Σαούντ και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ.

Μεταξύ άλλων, η Αμίρα έχει δώσει μάχη ώστε οι χωρισμένες γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να μην παραχωρούν την κηδεμονία των θυγατέρων τους στους πρώην συζύγους τους, ενώ έχει αγωνιστεί για να μπορούν οι γυναίκες δικηγόροι να υπερασπίζονται κατηγορούμενους στα δικαστήρια.

Τέλος, είναι ιδιαίτερα γνωστή και για τις φιλανθρωπικές της δραστηριότητες, τόσο στη Σαουδική Αραβία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, η ίδια έχει ανοίξει ορφανοτροφείο στην Μπουρκίνα Φάσο.



 iefimerida.gr