Αέρας Χόλιγουντ στην Αθήνα: Ο Ρόμπερτ Πάτινσον με τον Πάρι Κασιδόκωστα στην πρεμιέρα του Good Time

ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡ

Αστερόσκονη από Χόλιγουντι έβρεξε χθες βράδυ στην Αθήνα, με τον σούπερ σταρ, πρωταγωνιστή του Twillight Ρόμπερτ Πάτινσον να δίνει το παρών στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας Good Time όπου πρωταγωνιστεί, σε παραγωγή του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση. 

Στην ταινία ο Πάτινσον υποδύεται τον Κονσταντίν Νίκας, ο οποίος κάνει μια απέλπιδα απόπειρα να βγάλει τον αδελφό του από την φυλακή, ύστερα από μια αποτυχημένη ληστεία. Για να το καταφέρει αναγκάζεται να αναμειχθεί με τον υπόκοσμο και σε ένα βράδυ γεμάτο αδρεναλίνη βρίσκει τον εαυτό του μπλεγμένο σε μια διαδρομή χάους και βίας, με τον χρόνο να τον πιέζει και με τις ζωές και των δύο να κρέμονται από μια κλωστή.

«Δεν είχα έρθει ποτέ στην Αθήνα», είπε ο Ρόμπερτ Πάττινσον ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με την ελληνική πρωτεύουσα. «Πολλές από τις ταινίες που έχω κάνει είχαν βρει μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό εδώ, οπότε πάντα ήθελα να έρθω. Ξέρετε, το να παίζεις έναν Έλληνα και να έχεις και τους Έλληνες αυτούς σαν τον  Πάρι Κασιδόκωστα και τον Τέρι Ντούγκας, ήταν μια καλή ευκαιρία για να έρθω». 

Αναφερόμενος στο ρόλο του και μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Ρόμπερτ Πάτινσον είπε μεταξύ άλλων: «Πάντα ψάχνεις για τέτοιους ρόλους όπου η γραφή των διαλόγων είναι πολύ αυθεντική, συναρπαστική, νέα. Προσπαθείς σαν ηθοποιός, εγώ τουλάχιστον να εφευρίσκω τον εαυτό μου κάθε φορά. Άλλοτε το πετυχαίνω, άλλοτε όχι. Ήθελα να δουλέψω με αυτούς τους σκηνοθέτες, είχα ένα καλό προαίσθημα γι αυτούς. Είχα δει την προηγούμενη ταινία και ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός. Ήθελα να κάνω ένα ρόλο που απαιτεί σωματική δύναμη, ένα σύγχρονο ρόλο. Κανένας δεν κάνει ειδικά αυτό το είδος σύγχρονης κινηματογράφησης των Σάφντι. Ο ρόλος δεν υπήρχε πριν συναντήθηκα και τους και τον δημιουργήσαμε.

Πρόκειται για χαρακτήρες που νιώθουν καταδικασμένοι και αποτελεί και μια καταδίκη του συστήματος το οποίο δεν αφήνει στην πραγματικότητα κάποιον να «σηκώσει κεφάλι». Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες ζουν σε ένα βίαιο κόσμο. Όταν έκανα έρευνα για το ρόλο γνώρισα πολλούς ανθρώπους που πήγαν φυλακή για παρόμοια εγκλήματα όπως αυτά για τα οποία ο ρόλος μου ο Κόν πήγε φυλακή. Βρήκα συγκλονιστικό πόσα άτομα έχουν συγγενείς ή πήγαν οι ίδιοι στη φυλακή και αυτό είναι κάτι που έχουν δεχτεί ότι θα συμβεί κάποια στιγμή στη ζωή τους. Δεν αποτελεί έκπληξη. Μου φαίνεται τρελό που απλά καταλήγουν στη φυλακή».

Το παρόν στην πρεμιέρα έδωσαν εκτός από τον Ρόμπερτ Πάτινσον ο Πάρις Κασιδόκωστας - Λάτσης, ο Τέρι Ντούγκας, η Μαριάννα Λάτση και πολλοί άλλοι ακόμη.