"Λουκέτο" σήμερα Τετάρτη στο Δήμο της Πάτρας

πανελλαδικη απεργία της ομε-οτα

«Λουκέτο» μπαίνει σήμερα Τετάρτη στο Δήμο της Πάτρας , αλλά και σε όλους στους δήμους, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν τη δυνατότητα να μην συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των δήμων της δυτικής Αττικής, που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατη θεομηνία, καθώς αυτές τις μέρες προτεραιότητα έχει η προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Δήμος Πατρέων, με ανακοίνωσή του, στηρίζει την απεργία - αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους, «που απεργούν πανελλαδικά ενάντια στο πάγωμα των προσλήψεων, την εντατικοποίηση της εργασίας και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο κ.α.».

«Είναι αιτήματα δίκαια, αφορούν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των άλλων εργατικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην απεργία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα», προσθέτει.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την μη κατάργηση των Σχολών ΤΕ Προσχολικής Αγωγής, καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

Στη συνέχεια, στις 12:00, θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών με βασικά αιτήματα την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης.