Ο Mickey Mouse έγινε 89 χρονών

Εξι πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το πιο διάσημο ποντίκι

Η 18η Νοεμβρίου είναι κάθε χρόνο μεγάλη μέρα για τον... οίκο των Mouse. Ο Mickey και η Minnie έχουν γενέθλια.

Το πιο διάσημο ποντίκι στον κόσμο έγινε 89 χρονών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη πράγματα που ίσως δεν είναι τόσο γνωστά για το πιο γνωστό καρτούν. Το CNN συγκέντρωσε 6 από αυτά.

1. Ξεκίνησε ως λαγός
Πριν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ δημιουργήσει τον Mickey Mouse, είχε σχεδιάσει τον Oswald, τον τυχερό λαγό. Ομως, εξαιτίας διαμάχης με τον συνέταιρό του στην Universal, έχασε τα δικαιώματα του δεύτερο. Αυτό τον ενέπνευσε να δημιουργήσει τον Mickey.

2. Είναι παντρεμένος
Παρότι δεν υπάρχει σκηνή γάμου σε καμιά ταινία, ο Mickey είναι παντρεμένος με τη Minnie. Εκαναν την πρώτη κοινή εμφάνισή τους στη μεγάλη οθόνη στην ταινία «Steamboat Willie», το 1928. Και κάθε χρόνο στις 18 Νοεμβρίου γιορτάζουν μαζί τα γενέθλιά τους.

3. Η πρώτη ατάκα ήταν «Hot dogs»
Είναι μεγάλος φαν αυτής της λιχουδιάς, κάτι που αποκάλυψε το 1929 στην ένατη ταινία του «The Karnival Kid». Ηταν η πρώτη φορά που μιλούσε σε ταινία.

4. Εχει δημιουργήσει σταρ
Ισως πλέον κάποιοι να μην το θυμούνται, αλλά η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είχαν τη βοήθεια του διάσημου ποντικιού. Μετείχαν στο «Mickey Mouse Club».

5. Δεν φορά τυχαία γάντια
Τα φοράει για να ξεχωρίζουν τα χέρια του από το υπόλοιπο σώμα του. Χρησιμοποίησε αυτό το διάσημο πλέον αξεσουάρ για πρώτη φορά το 1929, στο «The Opry House».

6. Τον ψηφίζουν στις εκλογές
Αρκετές φορές κάποιοι έχουν αποφασίσει να προσθέσουν το όνομά του σε ψηφοδέλτιο. Δυστυχώς, οι ψήφοι αυτοί καταλήγουν στα σκουπίδια.