Μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα -Στο 1,5 μέτρο το νερό - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Στη Μάνδρα και στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων έχουν προκληθεί μέχρι αυτή τη στιγμή μεγάλες καταστροφές μετά την καταρρακτώδη βροχή. 

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

peramos2.jpg

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

mandra-pramos708.jpg

Καταστροφή άνευ προηγουμένου στην Νέα Πέραμο

Εντωμεταξύ, δραματική παραμένει η κατάσταση στη Νέα Πέραμο. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί καθώς η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους. 

Κάτοικοι και ιθύνοντες μιλούν για πρωτοφανή καταστροφή που έχει να συμβεί στην περιοχή πάνω από 100 χρόνια. 

Η ισχυρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ποτάμι στην περιοχή και τα νερά να φτάσουν ως το δρόμο.

Συνολικά υπάρχουν 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή βρίσκονται 20 οχήματα της πυροσβεστικής. 

Παράλληλα, η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μην μετακινηθούν προς την περιοχή, εάν έχουν τη δυνατότητα, για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

img_9717.jpg

img_9711.jpg



Πηγή: iefimerida.gr, newsbeast.gr

Βίντεο - Φωτο: Γιάννης Κέμμος

Διαβάστε επίσης