Βασίλης Λεβέντης για μέρισμα: Όπως δωροδοκούσε o Αλή Πασάς τους ραγιάδες

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Αιχμηρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης αναφορικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ.

Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον realfm ανέφερε πως οι κινήσεις του Αλ. Τσίπρα είναι τυχοδιωκτικές και θυμίζουν άλλες εποχές, τότε που ο Αλή Πασάς δωροδοκούσε τους ραγιάδες.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα σημείωσε πως «εμείς είμαστε στην Ένωση Κεντρώων υπέρ μίας οικονομικής πολιτικής με προοπτική, αυτά είναι τυχοδιωκτισμοί. Οι κινήσεις αυτές να μοιράζουμε μπόνους και μποναμάδες θυμίζουν άλλες εποχές. Τα έκανε και ο Αλή Πασάς στα Γιάννενα, με τέτοιους τρόπους πολεμούσε τους ραγιάδες να τους δωροδοκήσει. Είμαστε υπέρ της άσκησης μιας πολιτικής με προοπτική, εδώ δεν υπάρχει καμία προοπτική και αντικαθιστούμε την προοπτική με τέτοιου είδους χαϊδέματα και προσεγγίσεις προς τον πολίτη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε πως «ένα κομμάτι της κοινωνίας, βεβαίως πρέπει να στηριχτεί και ίσως και γενναιότερα από ό,τι πάει να το στηρίξει ο κ.Τσίπρας. Αλλά μπορούσε να στηριχτεί με απαλλαγή από τη ΔΕΗ, με επιδόματα γενναιότερα, με φοροαπαλλαγές. Αυτός έκοψε όλες τις φοροαπαλλαγές, σχεδόν όλα τα επιδόματα και τώρα πολεμά με 700 ευρώ να πει τι στον πολίτη; Πάρε 700 ευρώ να περάσεις τα Χριστούγεννα, να πάρεις γαλοπούλα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ζητώ πολιτική με προοπτική, όχι τυχοδιωκτισμούς. Κινδυνεύει εάν συμφωνήσω να συμβάλω σε τέτοιες εκδοχές... Είναι δύσκολο και να μην ψηφίσω να δώσουμε κάτι στους φτωχούς. Αλλά σε ποιους θα τα δώσουμε, οι μακροχρόνια άνεργοι είναι μέσα; Θα περιμένω να δω το νομοσχέδιο, να δω ποιοι θα το πάρουν».

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι πώς θα πάνε να κάνουν ένα ενιαίο κόμμα, όποιον και ένα εκλέξουν είτε τη κ. Γεννηματά είτε τον κ. Ανδρουλάκη; Πώς θα συγκλίνουν σε μία πολιτική που στο debate οι απόψεις τους ήταν τουρλού - τουρλού. Δηλαδή, διαπίστωνες ότι δεν προέρχονται από το ίδιο κόμμα, δεν ανήκαν στην ίδια ιδεολογία... Δεν μετανιώνω που δε μετείχαμε και είμαι σίγουρος ότι η Ένωση Κεντρώων θα τους περάσει στις εκλογές... Εγώ μια ζωή, 40 χρόνια, έδωσα αγώνα εναντίον του καθεστώτος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είχαν δημιουργήσει ένα δικομματικό καθεστώς. Έπειτα από 40 ετών αγώνες μπήκε η Ένωση Κεντρώων στη Βουλή, ηθικά δεν μου πάει», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.