Δώρα Ζέμπερη: Το "σπαρακτικό αντίο" της αδελφής της - "Σε έντυσα νυφούλα και σε έθαψα"

Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε με απίστευτη αγριότητα στο Β’ Νεκροταφείο από τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη. Η οικογένεια της, δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό τέλος της αδικοχαμένης 32χρονης με την υπόθεση να έχει πάρει τρομερές διαστάσεις.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί για την δολοφονία είναι και τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ευελπίδων με θύματα τόσο τον φονιά της αδικοχαμένης εφοριακού όσο και τον δικηγόρο του.

Η αδελφή της σήμερα (11.11.2017), μετά από όλα όσα συνέβησαν είπε το δικό της «αντίο» στην αδελφή της. «Αγγελούδι μου, ηρωίδα μου σε έντυσα νυφούλα και σε έθαψα… Δεν θα ξαναδώ τα μεγάλα όμορφα μάτια σου, ούτε τα μακριά σου μαύρα μαλλιά… Μου λείπεις και ακόμα σε περιμένω να γυρίσεις σπίτι μας αθώο μου αγγελούδι για εμάς είσαι ΑΘΑΝΑΤΗ».

Δώρα Ζέμπερη: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 58χρονου μετά από τα άγρια επεισόδια

Ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει από τις αγριότητες που είδε όλη η Ελλάδα στα δικαστήρια της Ευελπίδων όταν εκεί πήγε για να απολογηθεί ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης. Ο άνθρωπος που έχει ομολογήσει πως σκότωσε με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο τη Δώρα Ζέμπερη. Ο άνθρωπος που μετά την εξοργιστική απολογία του, έμεινε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, αφού ο Νίκος Λουκόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί.

Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου έγινε επίσης «κόκκινο πανί» για την οικογένεια του θύματος. Προπηλακίστηκε την ώρα που αποχωρούσε από τα δικαστήρια.

Η επίθεση αυτή αλλά και τα όσα ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ήταν οι δυο βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση από την υπεράσπιση του 58χρονου.

Η απολογία

Ο Νίκος Λουκόπουλος αναφέρει στη δήλωση παραίτησης πως από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι ανέλαβε την υπόθεση «καταδείξω τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις» και όχι «να δικαιολογήσω μια ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά».

Φυγάδευσαν τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Διαμόρφωσε, αναφέρει, την υπερασπιστική γραμμή στο πλαίσιο της αναγνώρισης τυχόν ελαφρυντικών. Ωστόσο, κατηγορεί τον πελάτη του ότι «επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή».

Είναι δικαίωμά του, αναφέρει. Αλλά και προσωπικό του δικαίωμα «να επιλέξω να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική». Και αυτή η διάσταση εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.

newsit