Δάσκαλος σε χριστιανικό σχολείο αντιμετωπίζει... 84 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης

Στην Άιοβα των ΗΠΑ

Αντιμέτωπος με 140 συνολικά κατηγορίες, η πλειοψηφία των οποίων (84) αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση Α και Β βαθμού βρίσκεται ο 35χρονος  Curtis Van Dam, δάσκαλος στο χριστιανικό σχολείου  Sioux Center Christian School στη βορειοδυτική Άιοβα των ΗΠΑ.

Ο 35χρονος δάσκαλος κατηγορείται ότι κακοποίησε έναν μεγάλο αριθμό παιδιών 10-11 ετών (ο οποίος ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από τις Αρχές) το διάστημα μεταξύ του Αυγούστου του 2013 και του Οκτωβρίου του 2017.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η τοπική Αστυνομία άρχισε να διερευνά το παρελθόν του δασκάλου μετά από μια καταγγελία που υποβλήθηκε στα μέσα Οκτώβρη και έκανε λόγο για ανάρμοστη σχέση μεταξύ του Van Dam και μαθητή του σχολείου. Η καταγγελία αυτή προκάλεσε ένα «τσουνάμι» αποκαλύψεων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 35χρονου και το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του. 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου, μέχρι στιγμής εις βάρος του Van Dam έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 101 κακουργήματα και 39 πλημμελήματα. «Ο 35χρονος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του αμέσως μετά την πρώτη καταγγελία και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις Αρχες στην έρευνα», αναφέρει το σχολείο στην ανακοίνωσή του, χωρίς ωστόσο να απαντά στα δεκάδες ερωτήματα γονιών, που αναρωτιούνται πώς μπορεί να λάμβανε χώρα επί τόσα χρόνια αυτή η κακοποίηση χωρίς να γίνει αντιληπτή.