16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών: «30 χρόνια Erasmus+. Το Σχολείο μας συμμετέχει»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών γονέων και μαθητών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το 16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών – Κωστής Παλαμάς, με τίτλο

«30 χρόνια Erasmus+. Το Σχολείο μας συμμετέχει»

Η ημερίδα είχε ενημερωτικό χαρακτήρα ώστε οι γονείς των μαθητών αλλά και η ευρύτερη τοπική κοινωνία να γνωρίσουν το πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο για πρώτη φορά συμμετέχει το 16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών – Κωστής Παλαμάς με τίτλο «L-ORATORY – Learning Obtained by Reinforced AttitudesThrough Original Reading and Reseach by Youngsters».

Στην ημερίδα, παραβρέθηκε ο αρμόδιος Σχολικός Σύμβουλος, κ. Ηρακλής Αγγελόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που προσφέρει στο Σχολείο και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα Erasmus+. Η υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος, δασκάλα κ. Πολυτίμη Γιαννοπούλου, η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας κ. Νάντια Μιχαλοπούλου και η δασκάλα  κ. Ευγενία Καλογερή, παρουσίασαν τους στόχους, τις δράσεις και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα  του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα, το οποίο έχει διάρκεια δύο χρόνια, εκτός από το Σχολείο της πόλης μας, συμμετέχουν σχολεία από Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία και Τουρκία.

Στα πλαίσια της ημερίδας βραβεύτηκαν και οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό δημιουργία λογότυπου για το πρόγραμμα «L-ORATORY». Το έργο της μαθήτριας της ΣΤ΄ τάξης Αναστασίας Κουτσοσπύρου, θα είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει το Σχολείο. Επίσης βραβεύτηκαν οι μαθητές και μαθήτριες Χριστίνα Θεοδωροπούλου από την Α΄ τάξη, Ιωσήφ Μαλιόγλου από τη Β΄, Παναγιώτα Θεοχάρη από τη Γ΄,  Μαριαλένα Ιωάννου από τη Δ΄ και Μαρία Ανδρικοπούλου από την Ε΄. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν έπαινο.

Ευχόμαστε το πρόγραμμα να είναι καλοτάξιδο, ευχάριστο και δημιουργικό για τους μικρούς μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

Διαβάστε επίσης