Τι θα ψηφίσω

του χρήστου βουλδή, Μέλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης- Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη θα ψηφίσω ένα φορέα που σέβεται την αυτονομία και την αξιοπρέπεια κάθε προσώπου, κόμματος ή κίνησης που συμμετέχει σε αυτόν και αξιοποιεί ως συγκριτικό του πλεονέκτημα τον πλούτο των ιδεών και τους αγώνες όλων, στην πορεία προς το μέλλον.

Ένα φορέα, ικανό να προωθήσει τη διαμόρφωση μιας συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα προτείνει στην Ελληνική κοινωνία και θα μπορεί να προωθήσει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου. Οραματική και μαζί ρεαλιστική και αξιόπιστη. Μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική – όποιο χρώμα και αν έχει αυτή.

Ιδιαιτέρως σήμερα, που οι Έλληνες και η χώρα, ταλανίζονται από τις αδιέξοδες πολιτικές της δεξιάς συντήρησης και της εθνικολαϊκιστικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Η συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής της παράταξης του Προοδευτικού Δημοκρατικού πολιτικού χώρου, είναι συνειδητή πολιτική πράξη. Αποτελεί προϊόν ελεύθερης βούλησης κάθε πολίτη που εμπνέεται από τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της πολιτικής οικολογίας και αγωνίζεται για την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη θα ψηφίσω για την ανάδειξη του επικεφαλής της προοδευτικής Παράταξης. Το πώς αυτή η παράταξη θα μετεξελιχθεί, είναι υπόθεση όλων όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κίνημα που έχει το εσωτερικό σθένος και τη συνοχή έτοιμο και ικανό, να συγκρουστεί και να παλέψει για τις μεγάλες αλλαγές.

Οι καιροί των ελιτισμών και των σωτήρων έχουν παρέλθει. Τώρα η ανάγκη προστάζει: διαβούλευση και συμμετοχή.

Η πλατιά συμμετοχή εξασφαλίζει την απουσία εξαρτήσεων και την μη ανάδειξη μηχανισμών σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι προκλήσεις του μέλλοντος, είτε διεθνώς είτε στην Ελλάδα, απαιτούν συλλογικές διαδικασίες και υποκείμενα. Κανείς δεν μπορεί να λείψει ούτε να αισθάνεται στο περιθώριο και αδικημένος.

Στην εσωτερική αυτή προεκλογική περίοδο ένιωσα και διαπίστωσα ότι δεν περισσεύει κανείς. Πόσο μάλλον δεν θα περισσεύει κανείς την επόμενη ημέρα.

Αναγνωρίζω στη Φώφη Γεννηματά τη μη δεδομένη και αυτονόητη επίτευξη της  Ενότητας, της Διεύρυνσης και Ανανέωσης της Συμπαράταξης.

Δεν ένιωσα την ανάγκη με την είσοδο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να αμφισβητήσω την επικεφαλής. Δεν ένιωσα την ανάγκη ούτε με το άνοιγμα σε πλατιά εκλογική διαδικασία να προκρίνω κάποιον άλλο υποψήφιο.

Δεν μας περισσεύει κανένας υποψήφιος, δεν μας περισσεύει κανένας ψηφοφόρος. Όλοι οι υποψήφιοι και όλοι οι ψηφοφόροι θα κριθούμε από τις 19 Νοέμβρη και έπειτα σε νέο ρόλο, ένα ρόλο που θα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στρατιώτη της Δημοκρατικής παράταξης.

Σέβομαι τα κίνητρα και την προσφορά όλων και θα δεχθώ με ζέση και πείσμα για δουλειά την όποια απόφαση του δημοκρατικού συμμετέχοντος ενεργά κινήματος πολιτών.

Η παράταξη προχωρά μαζί για μια Ελλάδα δυναμική, δημοκρατική, βιώσιμη  ανταγωνιστική, και δίκαιη.

Μια Ελλάδα αξιών, που θα αποβάλλει την εσωστρέφεια και τη μοιρολατρία και θα φωτίζει ξανά με την παρουσία της.

Πάμε όλοι μαζί την Κυριακή, την άλλη Κυριακή και κάθε μέρα με όραμα και στόχο.

Είμαστε η παράταξη και που το θέλει και που το μπορεί.

Πάμε για το Συνέδριο μας και το συντονισμένο άνοιγμα στην κοινωνία, στο χτίσιμο της εμπιστοσύνης με τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Πάμε να καλύψουμε τα χαμένα χρόνια της καραμανλικής χρεοκοπίας, της  ρήξης της τελευταίας προοδευτικής κυβέρνησης, της αντιμνημονιακής ρητορείας, της αριστερής φτωχοποίησης.

Πάμε με γνώμονα την αλήθεια και το σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε προσώπου, κόμματος ή κίνησης που συμμετέχει στην Προοδευτική Συμπαράταξη.

 

Διαβάστε επίσης