Ποια σεξουαλική πράξη είναι πιο επικίνδυνη για την υγεία σας;

ειδηση που αφορά κυρίως του άνδρες

Αν και το σεξ θεωρείται μία ευχάριστη πράξη που προκαλεί ηδονή, μπορεί υπό συνθήκες να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία ενός ατόμου.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, οι άντρες με μεγάλο αριθμό συντρόφων κινδυνεύουν περισσότερο από κάποια σοβαρή ασθένεια εάν επιλέγουν το στοματικό σεξ στις σεξουαλικές τους συναναστροφές.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Oncology, εξέτασε τα δεδομένα υγείας για περισσότερα από 13.000 άτομα ηλικίας 20-69 ετών, μεταξύ των ετών 2009 και 2014.

Οι ερευνητές εντόπισαν μία αύξηση του ιού του ανθρώπινου θηλώματος (HPV) και των σχετικών καρκίνων του αυχένα και του στόματος και γι’ αυτό προσπάθησαν να ανακαλύψουν ποιες ομάδες κινδύνευαν περισσότερο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενώ ο κίνδυνος για καρκίνο του στόματος είναι χαμηλός στους ανθρώπους ηλικίας 20-69 ετών, στην πραγματικότητα ο κίνδυνος για τον καρκίνο αυτό, ήταν κάτι παραπάνω από διπλάσιος για τους άνδρες που είχαν μεγάλο αριθμό συντρόφων και επέλεγαν το στοματικό σεξ για τις ερωτικές τους περιπτύξεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες που ήταν «μεσαίου κινδύνου» ήταν οι άντρες που είχαν από πέντε και περισσότερες συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους (7,3%).

Ο κίνδυνος αυτός διπλασιάστηκε όταν οι άνδρες ήταν επίσης και καπνιστές (14,9%).

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Dr. Amber D’Souza, οι άντρες ήταν πολύ πιο πιθανόν να νοσήσουν από τον ιό από ότι οι γυναίκες: «Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το στοματικό σεξ στη ζωή τους και διαπιστώσαμε ότι η στοματική λοίμωξη, HPV, που προκαλεί καρκίνο, ήταν σπάνια μεταξύ των γυναικών ανεξάρτητα από τον αριθμό των συντρόφων που είχαν» και καταλήγει:

«Μεταξύ των αντρών που δεν καπνίζουν, ο καρκίνος που προκαλείται από το στοματικό σεξ ήταν σπάνιος σε όλους όσους είχαν λιγότερες από πέντε σεξουαλικούς συντρόφους ( και επέλεγαν το στοματικό σεξ στις περιπτύξεις τους), ενώ οι πιθανότητες εμφάνισης λοίμωξης από τον ιό HPV αυξήθηκαν όσο ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων μεγάλωνε αλλά και με το κάπνισμα».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ