Νίκη για τον Άρη στο φιλικό με τη Μπόκα

Αποθεώθηκαν Γκάλης και Γιαννάκης

Με την παρουσία 20.000 θεατών διεξήχθη η φιλική αναμέτρηση μεταξύ του Άρη και της Μπόκα Τζούνιορς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που ξεκίνησε με 25λεπτη καθυστέρηση, λόγω των θερμών εκδηλώσεων που προηγήθηκαν της έναρξης του αγώνα από τους φιλάθλους.

Νικητής αναδείχτηκε ο Άρης που στο τέλος της αναμέτρησης (90+3') με πλασσαριστό σουτ του Μιλούνοβιτς πέτυχε το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Στο πρώτο ημίχρονο η Μπόκα Τζούνιορς ήταν καλύτερη κι έφτασε κοντά στο γκολ, περισσότερες φορές από τους γηπεδούχους.

Άρης (Σπανός): Καντιμοίρης (46' Αναγνωστόπουλος), Σόουζα (46' Δεληζήσης), Μαραγκός, Νέτο, Τζανακάκης, Παυλιδης, Νίκιτς (46' Ιντζόγλου), Μπαργκάν, Στεφάνοβιτς, Ντούνης, Καπνίδης. 

Αγωνίστηκαν ακόμα για τον Άρη οι Τζανακάκης, Πλατέλλας, Μιλούνοβιτς, Διαμαντόπουλος, Λώττας, Μουμίν. 

Μπόκα Τζούνιορς (Σκιάβι): Μπαστίγιος, Μίνγκο, Βάκα, Γκονί, Μέγιο (79' Κανιέτε), Ερέδια, Βάργκας (70' Βάϊγκαν), Καπάλντο, Ροσκόπφ, Λούνα, Μπροσέρο. 

Αγωνίστηκαν ακόμα οι Αμπάντια, Μπαγιέρντι, Ομπάντο και Καμπρέρα.

Την αποθέωση γνώρισαν τα δυο κορυφαία ονόματα σύμβολα του μπασκετικού Άρη, που παρακολούθησαν την φιλική αναμέτρηση. Ο Νίκος Γκάλης που τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Θόδωρο Καρυπίδη δήλωσε: 

«Είναι πράγματι συγκινητική η υποδοχή που μου έγινε και η τιμή που μου έκανε η ΠΑΕ Άρης και ο πρόεδρος της κ. Καρυπίδης. Είναι πολύ τιμητικό για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΠΑΕ για την τιμή που μου έκανε. Ο Άρης θα είναι πάντα ψηλά, μία ζωή Άρης. Θέλω να είμαι κοντά στον Άρη και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Είναι τιμή για μένα».

Από την πλευρά του αποθεωτικής υποδοχής έτυχε και ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Άρη Παναγιώτης Γιαννάκης που είπε: «Σήμερα γνωρίσαμε μια αποθέωση που σε κάνει να ανατριχιάζεις. Αυτός είναι ο Άρης. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που διοργάνωσαν αυτό το φιλικό παιχνίδι, γιατί ο Άρης μπορεί να παρακινεί παγκόσμια σύμβολα σαν την Μπόκα Τζούνιορς.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο Άρης παραμένει μεγάλη ομάδα και αυτό είναι μεγαλύτερη προίκα γιατί όπως είπα και στο παρελθόν ο Άρης είναι ένα τεράστιο "κτήμα" αθλητισμού και πολιτισμού και το μόνο που απομένει είναι να κάνουμε μία προσπάθεια να βρούμε το ....χρυσάφι που κρύβει από κάτω. Ένιωσα ικανοποίηση για την τεράστια τιμή που έγινε στο Νίκο Γκάλη γιατί την αξίζει, αφού τις μεγάλες του στιγμές τις είχε με τον Άρη».

Διαβάστε επίσης