Ο Πατρινός με τα πολλά πρόσωπα και οι απάτες - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του - ΦΩΤΟ

συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Πατρινός, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορείται για εμπλοκή σε εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε υποθέσεις απάτης και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Πρόκειται για τον Αντώνη Γ. Ζωγράφο, γεννημένο το 1984, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

apati-thessaloniki-4.jpg

 ΖΩΓΡΑΦΟΣ Αντώνιος του Γεωργίου και της Βάιας, γεν. 1984 στην Πάτρα

Μαζί με τα στοιχεία του Πατρινού συλληφθέντος δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του φερόμενου συνεργού του, Χρυσοβαλάντη Θ. Κίτσα, γεννημένου το 1979 στη Θεσσαλονίκη.

apati-thessaloniki-1.jpg

apati-thessaloniki-2.jpg

ΚΙΤΣΑΣ Χρυσοβαλάντης του Θωμά και της Αφροδίτης, γεν. 1979 στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει χρονική διάρκεια έως 03-01-2018, και σύμφωνα με την αστυνομία «αποσκοπεί στον εντοπισμό των δραστών των ήδη τετελεσμένων περιπτώσεων κλοπής και απάτης, στην αποτροπή τέλεσης νέων παρόμοιων αδικημάτων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την 1η Νοεμβρίου 2017 στην περιοχή της Ημαθίας, καθώς σε βάρος τους και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους 39 και 23 ετών είχε σχηματισθεί δικογραφία για εγκληματική ομάδα, απάτες και κλοπές. Οι συλληφθέντες εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους είτε ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, προφασιζόμενοι ότι υπάρχει κάποια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, είτε ως λογιστές ή φίλοι συγγενικών τους προσώπων, για τους οποίους υφίσταται οφειλή στην εφορία ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, αξιώνοντας την άμεση καταβολή των οφειλομένων.

Διαβάστε επίσης