Tabata: Γιατί με αυτή τη μέθοδο άσκησης θα κάψεις περισσότερο λίπος

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Κάνει την καρδιά σας πιο υγιή, καίει περισσότερες θερμίδες, αυξάνει τις πιθανότητες να χάσετε βάρος και το κάθε σετ ασκήσεων διαρκεί μόλις τέσσερα λεπτά.

Ποια άσκηση το κάνει αυτό; Η Tabata, μία υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση που έχει αποδειχθεί ότι είναι από τις πιο αποτελεσματικές στο κάψιμο λίπους.

Ωστόσο, το Tabata είναι κυρίως μία μέθοδος άσκησης η οποία βασίζεται στις εναλλαγές έντασης ως εξής: 20 δευτερόλεπτα άσκησης σε υψηλή ένταση, 10 δευτερόλεπτα ανάπαυση, και η ίδια άσκηση σε επανάληψη 8 φορές μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Aν και η τεχνική της Tabata θεωρείται ότι ανήκει στον προπονητή της ολυμπιακής ομάδας της Ιαπωνίας Irisawa Koichi, ο Dr. Izumi Tabata ήταν εκείνος που τελικά απέδειξε πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος Tabata στην απώλεια λίπους και πόσο ωφελεί την καρδιά. Με άλλα λόγια απέδειξε ότι όσοι ακολουθούν αυτό τον τρόπο άσκησης μπορούν να είναι γίνουν πιο αδύνατοι και πιο υγιείς.

Οι ασκήσεις που περιλαμβάνει το κάθε μάθημα Tabata εξαρτώνται από τον γυμναστή ο οποίος τις προσαρμόζει στις ανάγκες των ατόμων που προπονεί. Τα καθίσματα και τα push-ups μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα μάθημα Tabata μαζί με ένα σειρά άλλων ασκήσεων που στοχεύουν σε διαφορετικές ομάδες μυών. Κατά τη διάρκεια της Tabata, ο ασκούμενος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, οι παλμοί της καρδιάς του αυξάνονται και έτσι καίει περισσότερες θερμίδες και βελτιώνει και τον μεταβολισμό του.



 iefimerida.gr