Το ανθρωποκυνηγητό στην Πάτρα για τον "ψηλό", η διαδρομή που ακολούθησε και το ΒΙΝΤΕΟ της σύλληψης του δολοφόνου του Μ. Ζαφειρόπουλου στην Εγλυκάδα (ΝΕΟΤΕΡΑ)

στον καταυλισμό Ρομά

Νεότερη ενημέρωση 19.20' Σε περιοχή κοντά στην Αρόη Πατρών διέμενε ο 32χρονος Αλβανός που συνελήφθη στην Πάτρα από την Αστυνομία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24, ο δράστης έμενε μαζί με μία 18χρονη κοπέλα που είχε συγγενείς στον καταυλισμό των Ρομά στην Εγλυκάδα, τους οποίους και επισκεπτόταν συχνά.

Εκείνη τη διαδρομή παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί και τον μπλόκαραν, συλλαμβάνοντάς τον...

Νεότερη ενημέρωση

Λίγα μέτρα πιο κάτω από τον καταυλισμό των Ρομά στην Εγλυκάδα Πατρών, στην οδό Ηρακλέους, κατάφεραν οι αστυνομικοί να μπλοκάρουν και να εγκλωβίσουν τον "ψηλό", τον έναν εκ των δύο δολοφόνων του άτυχου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο 32χρονος, όπως έχει ήδη γράψει από χθες το tempo24, εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη και για να διαφύγει στη Γερμανία.

Ο Αλβανός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον δικηγόρο για να κλείσουν το ραντεβού και μάλιστα οι φυσικοί αυτουργοί είχαν λάβει το ποσό των 3.000 ευρώ, ως προκαταβολή, τα οποία φέρεται να έδωσε μία γυναίκα.

Η παρουσία του στο δικηγορικό γραφείο πιστοποιείται από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο χώρο.

Δείτε τη διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης για να διαφύγει

 

 

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του skaipatras από τη στιγμή της σύλληψης του Αλβανού

 

 

23163864_10214504277671383_1895325253_n_1.jpg

Οι συζητήσεις που πρόδωσαν τους δράστες

Μια συστηματική δουλειά παρακολούθησης αλλά και η βοήθεια του υπεροκοριού της ΕΥΠ οδήγησαν τις αρχές στην εξιχνίαση της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τόσο τους ηθικούς αυτουργούς, όσο και τους δράστες της δολοφονίας και από όσα κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ αλλά και μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι διάλογοι που τους «έκαψαν»

Πριν την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο ένας από τους εντολείς της δολοφονίας, μιλούσε με τον έναν από τους εκτελεστές και του έλεγε: «Θα πάτε, θα τον πυροβολήσετε στα πόδια και θα του πείτε αυτά που ζητάμε».

Αυτό προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Επίσης, ένας από τους ηθικούς αυτουργούς μέσα από τον Κορυδαλλό μιλούσε με άτομο εκτός φυλακής αφού είχε γίνει η δολφονία και του έλεγε:

«Ρε τους βλάκες! Εμείς για εκφοβισμό τους στείλαμε και αυτοί τα έκαναν μαντάρα». Την συνομιλία έπιασε ο κοριός της ΕΥΠ.

Όλο το χρονικό του εντοπισμού των αδίστακτων δολοφόνων και των εντολέων τους

Αν επιχειρούσε κάποιος να περιγράψει με μια φράση τι κρύβεται πίσω από την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, θα αρκούσαν μόνο δυο λέξεις. Δυο λέξεις που λέμε στην καθομιλουμένη. «Πήγε χαμένος».

Τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν σήμερα από την αστυνομία για την δολοφονία του γνωστού δικηγόρου, περιγράφουν ακριβώς αυτό. Μετά την σύλληψη του 32χρονου δραπέτη των φυλακών Κασσάνδρας ο οποίος είναι ένας απο τους δυο δολοφόνους και μετά την ομολογία του αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

Ο 32χρονος, με το παρατσούκλι «ψηλός» και ο συνεργάτης του 30 ετών που διαφεύγει και μάλλον είναι ήδη στην Αλβανία πήραν εντολή μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Εντολείς» τους, τρία άτομα. Οι ηθικοί αυτουργοί δηλαδή της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τι ζητούσαν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούνται για την απόπειρα δολοφονίας άλλου δικηγόρου έψαχναν στις φυλακές τον δικό τους εντολέα! Δηλαδή τον άνθρωπο που τους είχε αναθέσει συμβόλαιο θανάτου και για τον λόγο αυτό κρατείται και εκείνος.

Όμως, δεν μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του αφού εκείνος νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο των φυλακών και εκείνοι σε άλλη πτέρυγα.

Η γυναίκα που βρήκε τους δυο εκτελεστές

Έτσι, μέσω μιας μεσω μιας γυναίκας στρατολόγησαν τον «ψηλό» και τον «κοντό», δηλαδή τους δυο δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Εκείνη τους βρήκε και τους μετέφερε το μήνυμα.

Δηλαδή, να πάνε στον άτυχο δικηγόρο ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση του ανθρώπου που έψαχναν και εμπλέκεται σε σκάνδαλο με μεγάλη εταρεία στο χώρο της ενέργειας.

Η εντολή σύμφωνα με τον 32χρονο ήταν να τον εκφοβίσουν. Τους έδωσε και προκαταβολή 3.000 ευρώ.

Η συνάντηση με το θύμα τους

Οι δυο δολοφόνοι, ο 32χρονος και ο συνεργός του πήραν τηλέφωνο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το πρωι της 12ης Οκτωβρίου και και έκλεισαν ραντεβού για το απόγευμα.  Στις 18:45 οι δυο δράστες πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη Γ.Α.Δ.Α.

Όσο περνούσε η ώρα ο ένας από τους δράστες βγήκε από το γραφείο, με το πρόσχημα να φέρει από το αυτοκίνητο χρήματα για προκαταβολή και επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά.

Η ώρα περνούσε και ξαφνικά και απροειδοποίητα έβγαλαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Τους πήραν όσα χρήματα είχαν επάνω τους και τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία.

Όταν έμειναν μόνοι με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο του μετέφεραν το εξής μήνυμα: Να ζητήσει από τον πελάτη του 5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Όταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε, τότε εκείνοι του ζήτησαν τα στοιχεία συγγενών του πελάτη τους λέγοντας «αφού δεν μας βοηθάς εσύ θα βρούμε την λύση αλλού».

Όταν ο δικηγόρος προσπάθησε να τους δώσει το κλητήριο θέσπισμα για την δίκη, κάτι πήγε στραβά. Όπως φέρεται να είπε ο 32χρονος, «φοβήθηκα ότι ίσως έχει κάποιο όπλο και τον πυροβόλησα. Εκείνος προσπάθησε να καλυφθεί και η σφαίρα τον βρήκε στο θώρακα».

Και οι δυο δράστες πέταξαν κατευθείαν τα κινητά τους και προσπάθησαν να φύγουν για την Αλβανία. Ο επονομαζόμενος και «κοντός» τα κατάφερε όπως όλα δείχνουν. Ο «ψηλός» προσπάθησε να βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς Ρομά στην Πάτρα.

Πλούσιο το παρελθόν και των δυο

Ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, δεν επέστρεψε ύστερα από τακτική άδεια που του χορηγήθηκε. Κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.
Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Στο διαμέρισμα στην Καλλιθέα στο οποίο διέμεναν οι δράστες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια,
πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια,
118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
3 γεμιστήρες διαφόρων όπλων,
χειροβομβίδα,
2 πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κ.λπ. αντικείμενα.

Όπως προέκυψε, οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Μέσα στο διαμέρισμα, εντοπίστηκε 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και πλαστογραφία.

Από την εργαστηριακή εξέταση της βολίδας, προέκυψε ότι προέρχεται από το ίδιο πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, που έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καλλιθέα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι ο συλληφθείς δραπέτης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματα και ομολόγησε την πράξη του.

Διαβάστε επίσης