Νίκος Μαυραγάνης: Έγινε παρανόηση με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και με δική μας ευθύνη

«Δεν λήγει η προθεσμία στις 15 Νοεμβρίου, αλλά η ισχύς της μηνιαίας κάρτας του Οκτωβρίου»

Διευκρινήσεις σχετικά με την ηλεκτρονική μηνιαία κάρτα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο έδωσε μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του ο Νίκος Μαυραγάνης. «Θα ήθελα να επικοινωνήσω στον κόσμο ότι δεν λήγει η προθεσμία για εισιτήριο και κάρτα στις 15 Νοεμβρίου, λήγει η ισχύς της μηνιαίας κάρτας του Οκτωβρίου. Αυτό παρανόησε ο κόσμος και έτρεξαν όλοι μαζί. Το έχω πει δέκα φορές εγώ. Μπορούμε να βγάλουμε κάρτα και τον Δεκέμβριο».

«Εάν είχαν καταλάβει οι πολίτες αυτό, δεν θα έτρεχαν από τις δύο τα ξημερώματα», διαπίστωσαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών να τονίζει: «Ακριβώς, δεν θα είχαν πάει όλοι μαζί, αλλά πιθανόν οι μισοί. Ακόμη και στο 2018 μπορεί να βγάλει».

Για το τι μπορεί να κάνει ο κόσμος σε αυτό το διάστημα, απάντησε: «Όποιοι έχουν χάρτινα στα χέρια τους, δεν θα τα πετάξουν. Θα πηγαίνουν κανονικά με αυτά στα ακυρωτικά μηχανήματα. Και για ένα διάστημα τα παλιά ακυρωτικά θα υπάρχουν», ωστόσο δεν προσδιόρισε ακριβώς τον χρόνο που θα έχουν ισχύ τα παλιά εισιτήρια… «Εάν δούμε ότι η ροή των παλιών εισιτηρίων σταματάει, θα πούμε "όποιος έχει παλιά εισιτήρια, ελάτε στον ΟΑΣΑ να τα ανταλλάξτε με νέα"».

Σε επισήμανση ότι «εσείς δεν τα είπατε καλά», παραδέχθηκε: «Πιθανόν. Ευθύνονται οπωσδήποτε και οι δυο πλευρές σε μια παρανόηση, άρα και εμείς».

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου ήταν η όλη διαδικασία να γίνεται διαδικτυακά, ωστόσο το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, τονίζοντας ότι από αυτή την πηγή τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά. Παραδέχθηκε επίσης ότι για την επέκταση της διάρκειας μηνιαίας κάρτας έως τα μέσα Νοεμβρίου «θα χαθούν κάποια χρήματα», αλλά και ότι το σύστημα με τα εισιτήρια έχει πρόβλημα.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης