Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στη Δημοτική Αρχή Πάτρας για το Re-culture – "Άλλος ένας θεσμός πολιτισμού οδηγείται από την παράταξη Πελετίδη σε αδιέξοδο"

Μετά την απόφαση του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού

Δριμεία επίθεση κατά της δημοτικής Αρχής Πάτρας, αλλά και του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλη Θωμόπουλου, εξαπολύει η αντιπολίτευση.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση, όπως αναφέρουν, του κ. Θωμόπουλου, με την οποία αρνείται την παραχώρηση των αναγκαίων χώρων για την πραγματοποίηση του Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Re-culture για το 2018, δρομολογώντας έτσι πρακτικά τις εξελίξεις για τη ματαίωσή του.

Την κοινή ανακοίνωση παρατάξεων υπογράφουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

ΒΑΦΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΜΑΛΑΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την απόφαση του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Βασίλη Θωμόπουλου, με την οποία αρνείται την παραχώρηση των αναγκαίων χώρων για την πραγματοποίηση του Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Re-culture για το 2018, δρομολογώντας έτσι πρακτικά τις εξελίξεις για τη ματαίωσή του.

Να σημειωθεί ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η απόφαση πάρθηκε προσωπικά από τον κ. πρόεδρο, ερήμην του ΔΣ και χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης έστω ενημέρωση του σώματος.

Το Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Re-culture πραγματοποιείται στην πόλη μας κάθε δύο χρόνια.

Αποτελεί καταξιωμένο πλέον θεσμό, μια και ήδη έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία τέσσερεις περίοδοι, με την τελευταία το φθινόπωρο του 2016.

Αποτελεί πρωτοβουλία πολιτών, μοναδική στα εικαστικά για την περιοχή μας, υψηλού καλλιτεχνικού κύρους, η οποία έχει συμβάλει αποφασιστικά στα εικαστικά δρώμενα της περιοχής, έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο και είναι προφανές ότι οφείλουμε να παρέχουμε ως Πολιτιστικός Οργανισμός την στήριξή μας.

Η Πάτρα, εάν θέλει να παίξει τον ρόλο που της αναλογεί, ως τρίτη πόλη της χώρας, δεν έχει το περιθώριο να χάνει θεσμούς πολιτισμού, λόγω της εμμονής της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής σε μία πολιτική αναχρονιστική και αδιέξοδη.

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε:

Να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης στο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού, σήμερα Τρίτη 31-10-2017, ώστε να ενημερωθεί το σώμα.

Να τεθεί ως θέμα, στην επόμενη συνεδρίαση με παρουσία των εκπροσώπων του φεστιβάλ, στην οποία αναζητηθεί να δοθεί λύση στην κατεύθυνση της υλοποίησής του.

Διαβάστε επίσης