Αρχίζει η 2η φάση ανάρτησης των δασικών χαρτών

Αφορούν έκταση που αντιστοιχεί στο 17% της χώρας

Άρχισε σήμερα το δεύτερο μέρος της κλιμακωτής ανάρτησης των δασικών χαρτών, σε μια έκταση που αντιστοιχεί στο 17% της χώρας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για υλοποίηση της δέσμευσής του για την απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών.

Ειδικότερα, οι περιοχές που αναρτώνται σήμερα είναι οι εξής:

Πέλλας, (περιοχή αρμοδιότητας διεύθυνσης δασών Πέλλας, εκτός του προκαποδιστριακού ΟΤΑ, Έδεσσας, που μετείχε στην προηγούμενη ανάρτηση) και Καβάλας, (περιοχή αρμοδιότητας διεύθυνσης δασών Καβάλας, και συγκεκριμένα το υπόλοιπο του Δήμου Καβάλας που δεν είχε αναρτηθεί στην πρώτη φάση), καθώς και ο Δήμος Παγγαίου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, οι περιοχές αυτές θα είναι και οι πρώτες που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που νομοθετήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Έτσι, από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και για 105 ημέρες, δηλαδή έως τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018, θα είναι δυνατή η χρήση της πλατφόρμας υποβολής αντιρρήσεων στην ιστοσελίδα https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasika_Page.aspx

Επίσης, η χρήση της πλατφόρμας υποβολής πρόδηλου σφάλματος στην ιστοσελίδα:https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasikaAit_Page.aspx ή εναλλακτικά υποβολή αίτησης διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος στην αρμόδια διεύθυνση δασών. Και η υποβολή στο αρμόδιο δασαρχείο αιτήματος εξαγοράς/χρήσης έκτασης δασικού χαρακτήρα που καλλιεργείται γεωργικά.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η καταληκτική ημερομηνία λήξης των παραπάνω εργαλείων είναι η Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Ο υπόλοιπος προγραμματισμός αναρτήσεων για το επόμενο διάστημα αφορά τις περιοχές αρμοδιότητας των παρακάτω Διευθύνσεων Δασών:

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 - Θεσπρωτία, Ξάνθη.
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 - Αρκαδία
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017: Φλώρινα, και Λέσβος.
Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017: Καβάλα (το νησί της Θάσου) και Κιλκίς.
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017: Χανιά και Σέρρες.
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 Ζάκυνθος.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 θα αναρτηθεί κομμάτι του ήδη κυρωμένου χάρτη της Σαντορίνης, μόνο όσον αφορά τις χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο προγραμματισμός ανάρτησης του δασικού χάρτη στις περιοχές αρμοδιότητας των διευθύνσεων δασών Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Ημαθίας, Καρδίτσας, Σερρών, Τρικάλων, Χίου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Μαγνησίας και Πειραιά.

Για όλες τις παραπάνω περιοχές οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες διευθύνσεις δασών για την παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τη χρήση των εργαλείων που αφορούν τους δασικούς χάρτες, καθώς και για τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης της δυνατότητας χρήσης αυτών.

Διαβάστε επίσης