Πάτρα: Διημερίδα "Σεξουαλικότητα και Αναπηρία" από την Μέριμνα

στις 3 και 4 Νοεμβρίου

Το Θεραπευτικό Παιδαγωγικο Κέντρο «Η Μέριμνα», με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί Διημερίδα με τίτλο «Σεξουαλικότητα και Αναπηρία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις και Προβληματισμοί» (με έμφαση στην νοητική υστέρηση και τον αυτισμό),  στην Πάτρα 3 και 4 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Patras Palace .

Το Κέντρο προχωρά στη σχετική πρωτοβουλία ανταποκρινόμενο σε ένα διαχρονικό αίτημα των ατόμων με αναπηρία, του περιβάλλοντός τους καθώς και της επιστημονικής κοινότητας, προσεγγίζοντας ένα αποσιωπημένο θέμα,  η διαχείριση του οποίου πάσχει από ασάφειες, παρανοήσεις, προκαταλήψεις και εξωεπιστημονικές αντιλήψεις.

Στόχοι της Διημερίδας είναι η παρουσίαση της εμπειρίας φορέων και ειδικών, η προβολή σύγχρονων και τεκμηριωμένων αντιλήψεων, η αξιολόγηση προσδοκιών και δυνατοτήτων, η ανάπτυξη κοινωνικών και ηθικών προβληματισμών καθώς  και η αναζήτηση κατευθύνσεων για τη διαχείριση ενός παραμελημένου θέματος που συχνά προκαλεί αμηχανία και ανησυχίες σε γονείς και φροντιστές.

Στη Διημερίδα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων και ειδικοί εγνωσμένου κύρους με εμπειρία στο χώρο της ειδικής αγωγής και αναπηρίας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Οι εισηγήσεις τους απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία, γονείς και φροντιστές, εκπαιδευτές, επιστημονικό προσωπικό, φοιτητές και ευαισθητοποιημένους πολίτες, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του σχετικού πεδίου.

Παρέχεται πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα και ταυτόχρονη διερμηνεία στη ελληνική νοηματική γλώσσα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα της Διημερίδας είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του Κέντρου,  www.merimna-patras.gr  και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook: Merimna Patras).

 Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής παρακολούθησης σε όσους επιθυμούν.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ