Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία μαθητών σήμερα

Με απόφαση του συντονιστικού των μαθητών

 Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε πολλά σχολεία στις 30 Οκτωβριου, ανακοίνωσε το Συντονιστικό Μαθητών.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως οι μαθητές παλεύουν για μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ και η κυβέρνηση να "εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία"

Στις μαθητικές κινητοποιήσεις που θα αρχίσουν σημερα θα βρισκονται πλάι με αποφάσεις διάφορες ΕΛΜΕ καθηγητών καθώς και η Ανώτατη Συνομοσπονδια Γονέων Μαθητών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μαθητές σχολείων της Πάτρας θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας οι ΕΛΜΕ Α’, B’, Γ’, Δ’ και Ε’ Θεσσαλονίκης, Φωκίδας, Γ’ Αθήνας, Ζ’ Αθήνας, Α’ – Γ’ Ανατολικής Αττικής, Δ’ Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Γ’ Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Νότιας Αθήνας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Β’ Δωδεκανήσου, Λήμνου.

Διαβάστε επίσης