Αλ. Τσίπρας: Αυστηρή αλλά ψύχραιμη η στάση της ΕΕ απέναντι στην Άγκυρα

Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις προσφυγικές ροές

Στα κυρίως θέματα που απασχόλησαν την σύνοδο κορυφής της ΕΕ αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπας μετά την ολοκλήρωση της συνόδου

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον μετασχηματισμό και το μέλλον της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το Brexit και το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ισπανίας κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις προσφυγικές ροές, ενώ για την Τουρκία σημείωσε ότι αποφασίστηκε να κρατήσει η Ευρώπη μία στάση ψύχραιμη αλλά αυστηρή απέναντι στην Άγκυρα, αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, «η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνη, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε απόφασεις», ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι όλοι έχουν καταλάβει πως εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε.

Σχετικά με το Brexit, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αναγνωρίστηκαν σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά. Όπως πρόσθεσε, «η στάση μας απέναντι στον βρετανικό λαό δεν είναι τιμωρητική», «μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα».

Διαβάστε επίσης