Γρηγόρης Μπαράκος: "Σβήσαμε" το "νεκροταφείο" της Παναγοπούλας, πρέπει να σβήσει και αυτό της Πατρών - Πύργου" - Δραματικοί οι απολογισμοί σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ

«Όπως «σβήσαμε» το νεκροταφείο της Πατρών – Κορίνθου (μέχρι Ακράτα) με «έδρα» την Παναγοπούλα, έτσι πρέπει να «σβήσουμε» και αυτό της Πατρών – Πύργου. Το έργο της Ολυμπίας Οδού, έσωσε κόσμο, το βλέπουμε και το ζούμε εμείς καθημερινά. Πρέπει λοιπόν να ενεργοποιηθούμε και να δράσουμε για το δεύτερο «νεκροταφείο» στην Πατρών – Πύργου. Είναι δραματικοί οι απολογισμοί. Είναι μόνο οι νεκροί. Είναι και οι ανάπηροι και οι οικογένειες που ζουν πίσω με το δράμα τους…», τονίζει ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος μιλώντας στο tempo24.news με αφορμή τον μόνιμο πλέον σταθμό του ΕΚΑΒ στην Κάτω Αχαΐα. 

Μόνιμη στέγη αποκτά πλέον μετά από τόσα χρόνια το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στην Κάτω Αχαΐα και ο κ. Μπαράκος αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Ο χώρος παραχωρείται από τον δήμο δυτικής Αχαΐας και εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στις 11 το πρωί. 

«Μέχρι σήμερα το πλήρωμα με το ασθενοφόρο ήταν περιφερόμενοι. Δεν υπήρχε σταθερό σημείο. Και καταλαβαίνετε ότι οι εργαζόμενοι, πρέπει κάπου να παίρνουν μια ανάσα, να ξεκουράζονται. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι συνθήκες μέχρι σήμερα δεν ήταν καλές. Η δουλειά μας είναι σοβαρή, δύσκολη και ψυχοφθόρο, αν δεν έχουμε και έναν χώρο για λίγη ξεκούραση, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο», σημειώνει ο κ. Μπαράκος. Και συνεχίζει:

«Πλέον έχουμε ένα χώρο ευπρεπή, κατάλληλο και άνετο, με τη συνδρομή των υπαλλήλων που οφείλω να πω ότι ενίσχυσαν από την τσέπη τους τις εργασίες, αλλά και του δήμου δυτικής Αχαΐας που μας βοήθησε για το χώρο», τονίζει ο κ. Μπαράκος, υπογραμμίζοντας ότι σε όλες τις έδρες του ΕΚΑΒ στην Αχαΐα, υπάρχουν στεγασμένοι χώροι. Σύμφωνα με τον διευθυντή του  ΕΚΑΒ, οι έδρες διαμορφώθηκαν και οργανώθηκαν με τη συνδρομή δημοσίων υπηρεσιών (Περιφέρεια, Δήμοι κα). Σε ότι αφορά την ενίσχυση της δύναμης για να καλύπτονται οι ανάγκες στην Πατρών – Πύργου, ο κ. Μπαράκος είπε ότι τέλος του χρόνου που όπως έχει ανακοινωθεί θα σταλούν νέα ασθενοφόρα, θα γίνει αναδιάταξη δυνάμεων, για να μπορεί να υπάρχει και δεύτερο ασθενοφόρο.

(Από τη συνάντηση του διευθυντή του ΕΚΑΒ με τον Χρήστο Νικολάου και την Πατρούλα Κοκκίνη)

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης