Παπαγγελόπουλος για πόθεν έσχες: Φοβάμαι πως η Δικαιοσύνη θα εκτεθεί

Επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του ΣτΕ περιμένει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

«Περιμένω να ενημερωθώ επίσημα» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τα «πόθεν έσχες», συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Ωστόσο, ο κ. Παπαγγελόπουλος εξέφρασε τον φόβο του πως η Δικαιοσύνη «θα εκτεθεί».

Σημειώνεται πως η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας άναψε την Τετάρτη «πράσινο φως» στην ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες. Το Ανώτατο Δικαστήριο (2649/2017), κάνοντας εν μέρει δεκτές τις προσφυγές των δικαστικών Ενώσεων, έκρινε συνταγματικό τον νέο τρόπο υποβολής πόθεν έσχες για όλους τους υπόχρεους, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι δικαστές, καθώς θεωρεί ότι «η Διοίκηση έχει λάβει ικανά μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους επέμβασης τρίτων σε αυτό και διαρροής των δεδομένων».

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη ρύθμιση που είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αφορούσε στην υποχρέωση να δηλώνονται τα ποσά πάνω από 15.000 που βρίσκονται εκτός τράπεζας (σπίτια ή θυρίδες), καθώς και κινητά περιουσιακά στοιχεία (τιμαλφή, πίνακες κλπ.) των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης