Α. Τραχήλη: «Το προσυνέδριο της Πάτρας ευκαιρία ν’ ακουστούν οι νέοι»

μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία συνδιαμορφώνει με τους πολίτες τις θέσεις και την κυβερνητική της πρόταση. Θέλει ν’ ακουστεί στην κοινωνία αλλά και ν’ ακούσει την κοινωνία και αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος του προσυνεδριακού διαλόγου».

Αυτό επεσήμανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, το απόγευμα της Τρίτης, σε συναντήσεις που είχε με νέες και νέους, ενόψει του προσυνεδρίου της Πάτρας το προσεχές Σάββατο.

Το προσυνέδριο εστιάζει σε ζητήματα νέας γενιάς και Εκπαίδευσης αλλά και στο φλέγον για την χώρα θέμα του brain drain, δηλαδή της μαζικής φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό εξαιτίας της κρίσης.

«Ο κρίσιμος ρόλος της Παιδείας, σ’ όλες τις βαθμίδες της, από την προσχολική αγωγή ως την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και την δια βίου μάθηση, θα είναι κεντρικό θέμα διαλόγου στο προσυνέδριο της Πάτρας όπως και η ανάδειξη των Πανεπιστημίων μας σε πόλους έρευνας, καινοτομίας και αριστείας», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη. Σημειώνοντας, επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην Παιδεία ως μοχλό ανάπτυξης της χώρας και σημαντικό εφόδιο αξιοποίησης των δυνατοτήτων και προοπτικών της.

«Απ’ την άλλη θα πρέπει να δούμε πως η Ελλάδα θα ξαναγίνει ελκυστική, πως θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον ευκαιριών για τους νέους, ώστε να ανακοπεί το κύμα φυγής στο εξωτερικό και-πολύ περισσότερο- να ξεκινήσει μια αντίστροφη ροή επαναπατρισμού όσων έφυγαν. Η Νέα Δημοκρατία θα εξειδικεύσει τις προτάσεις της στην συζήτηση που θα γίνει το Σάββατο», πρόσθεσε η κ. Τραχήλη.