Αρχαία Ολυμπία: Παρών ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

στις 24 Οκτωβρίου

Την προσεχή Τρίτη 24 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας Λι Νακ Γιον θα επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία, όπου θα ακολουθήσει πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της «Πιονγκτσάνγκ 2018».

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας θα παραστεί στην τελετή κατά την οποιά το Ολυμπιακό Φως θ΄ ανάψει στο ναό της Ηρας με τον παραδοσιακό όπως πάντα τρόπο, απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου, με παρόντες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής «Πιονγκτσάνγκ 2018» και σύσσωμη τη νέα Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τον πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο.

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης με Πρωθιέρεια την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου και χορογράφο την Αρτέμιδα Ιγνατίου. Το σύμβολο του Ολυμπισμού, αμέσως μετά, θα διανύσει συνολικά επί ελληνικού εδάφους 2.129χλμ πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου στην Ακρόπολη.

Στη λαμπαδηδρομία θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

 Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας τη Δευτέρα (23/10) το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλος και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 

Διαβάστε επίσης