Επιτέλους χαμογελάμε !

του αποστολου ι. βουλδη

Ναι, είναι η ώρα να χαμογελάσουμε, να χαμογελάσουμε πλατιά. Το δικαιούμαστε. Ενας στόχος, που σχεδόν αποτελούσε άπιαστο όνειρο, υλοποιήθηκε.

Καταφέραμε να αποδείξουμε πως συνενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019 θα οργανωθούν από την Πάτρα!

Μπορεί η θεά τύχη να μας …έκλεισε το μάτι και οι διεκδικήτριες πόλεις να αποχώρησαν στο παρά πέντε από την μάχη. Αλλά ακόμη και τότε παρότι τρέχαμε μόνοι, μπορεί να τερματίζαμε δεύτεροι. Και δεν είναι ευφυολόγημα, όταν έως και τα μέλη της επιτροπής διεκδίκησης που συστάθηκε , μιλούσαν για τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Τέλος καλό όλα καλά θα πείτε και φυσικά θα έχετε απόλυτο δίκιο. Τα μέλη της διεθνούς επιτροπής των αγώνων ψήφισαν την πρότασή μας.

Ετσι χιλιάδες αθλητές , συνοδοί, προπονητές, φίλαθλοι θα έλθουν για να απολαύσουν τους αγώνες και την φιλοξενία μας , όπως υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.

Δεν θέλουμε να αναλάβουμε τον ρόλο του γκρινιάρη, αλλά δυστυχώς η εμπειρία της προηγούμενης μεγάλης διοργάνωσης, που δεν ήταν άλλη από την πολιτιστική πρωτεύουσα -όχι στο πολύ μακρινό 2006- απέδειξε ότι επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε υποδομές τσάτρα πάτρα !

Τα λάθη , η αβλεψία, η αναβλητικότητα, η προχειρότητα, επιβάλλεται να διαγραφούν. Ούτε σε καμιά περίπτωση θα πρέπει να δούμε την μεγάλη αθλητική διοργάνωση ως ευκαιρία να κονομήσουμε για λίγες ημέρες…

Γιατί ορισμένοι ήδη θα τρίβουν τα χέρια τους. Πρέπει να αποδείξουμε στην πράξη πως θα μείνουν στο…τρίψιμο. Αν θέλουμε η Πάτρας μας να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τουριστική προβολή και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε τα επόμενα χρόνια να μην θεωρούμε κορυφαίο γεγονός την άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου με μερικές εκατοντάδες τουρίστες!

Είμαστε ικανοί να το πετύχουμε; Γιατί δεν φθάνει μόνο η καλή πρόθεση, θέλει δημιουργία υποδομών και κυρίως αλλαγή νοοτροπίας. Γιατί αν δούμε τις αρπαχτές που γίνονται και αποτελούν μαύρη σελίδα για την πόλη την καρναβαλική περίοδο, θα πρέπει να προβληματιστούμε στη νιοστή!

Όμως είναι η ώρα των πανηγυρισμών. Ας χαρούμε την επιτυχία μας, αλλά επουδενί δεν πρέπει να μείνουμε αναπαυμένοι αναπαυτικά στις δάφνες μας … 

Διαβάστε επίσης