Δύσκολη δοκιμασία για τον ΠΑΟ στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»

Euroleague

Kατευθείαν στα… βαθιά πέφτει στην Euroleague ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του απόψε στη κορυφαία διοργάνωση από το «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Οι πράσινοι, που προέρχονται από το μεγάλο «διπλό» στο ΣΕΦ, αντιμετωπίζουν στις 22.00 (Novasports 2) την Μπαρτσελόνα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, καθώς θα βρει απέναντί του την ομάδα που υπηρέτησε οκτώ χρόνια ως πρώτος προπονητής). 

Ο Καταλανός τεχνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει για πρώτη φορά διαθέσιμο τον Λούκας Λεκαβίτσιους, από τον οποίο περιμένει να δώσει ποιοτικές ανάσες στον Νικ Καλάθη. 

Όπως είναι φυσικό, στόχος του «τριφυλλιού» είναι η νίκη, ωστόσο το έργο του είναι αρκετά δύσκολο καθώς θα δοκιμαστεί σε μία έδρα-φωτιά απέναντι σε μία «Μπάρτσα», που άλλαξε προπονητή και το ρόστερ της εκ βάθρων και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα (έχει μόνο νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα). 

Οι Γάλλοι Ερτέλ, Μερμάν και Σεραφέν, ο Χάνγκα, ο Σάντερς και ο Οριόλα ενίσχυσαν σημαντικά την ομάδα του Σίτο Αλόνσο, ο οποίος υπολογίζει και πάλι στον Τόμιτς και έχει μοναδική απουσία τον Κλαβέρ. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία) και Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία). 

Όσον αφορά στην προϊστορία των δύο ομάδων η Μπαρτσελόνα υπερέχει με 24 νίκες σε 38 αγώνες. 

Με γηπεδούχους τους Καταλανούς το «σκορ» είναι 14-4, με δύο εξ αυτών να έχουν έρθει στα play offs. 

Πάντως οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο ραντεβού των δύο ομάδων, που δεν ήταν άλλο από τον τελικό του Παρισιού το 1996, ήταν νικητές χάρη στην αλλήστου μνήμης τάπα του Βράνκοβιτς στον Μοντέρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ