Αίγιο: Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διόρθωση φύλου και τα θρησκευτικά στη Φανερωμένη

Με τις ευλογίες Αμβροσίου

Να διατρανώσουν την αντίθεση τους στο Νομοσχέδιο περί διόρθωσης φύλου και το νέο βιβλίο των Θρησκευτικων καλεί τους Αιγιαλείος ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Φανερωμένης, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος.

«Είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε σε όλους εκείνους που επιχειρούν να βάλλουν κατά της οικογένειας, της πατρίδας και της θρησκείας μας! Εμείς λογοδοτούμε μόνο στον Θεό και σε κανέναν άλλον!». Με αυτά τα λόγια ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος κάλεσε χθες το πρωί από άμβωνος τους πιστούς τής περιοχής να διατρανώσουν την αντίθεσή τους αφενός στο κυβερνητικό νομοσχέδιο περί διόρθωσης φύλου και αφετέρου στο νέο βιβλίο Θρησκευτικών της Δ΄ Δημοτικού, που ως γνωστόν έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με το περιεχόμενό του (η πιο σοβαρή «ένσταση» έχει να κάνει με τις αναφορές στον Μουσουλμανισμό, με τους περισσότερους να ισχυρίζονται πως το νέο βιβλίο είτε προσπαθεί να περάσει «υπογείως» αλλόθρησκα μηνύματα, είτε αποτελεί ευθεία προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να προωθήσει τον Ισλαμισμό στα ελληνόπουλα).

Συγκέντρωση – συζήτηση την Παρασκευή στον Ιερό Ναό

«Έχουμε μάθει από τους προγόνους μας να στηρίζουμε πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια, που το τελευταίο διάστημα βάλλονται από παντού. Για όλα αυτά έχουν πάρει θέση τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, τον αγώνα του οποίου οφείλουμε όλοι εμείς να συνεχίσουμε. Έτσι λοιπόν, εγώ, ως πνευματικός σας πατέρας, ως γονέας αλλά και ως Έλληνας, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ανταλλάσσοντας πρώτα σκέψεις και απόψεις πάνω σε αυτά τα καυτά θέματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Αθανάσιος, με πρωτοβουλία του οποίου την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, στις 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συζήτηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με αντικείμενο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και το νέο βιβλίο Θρησκευτικών.

Μάλιστα, σε αυτή τη συζήτηση ο εφημέριος καλεί ακόμα και όσους έχουν αντίθετη άποψη με τον ίδιο, ώστε να αναπτυχθεί ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, μέσα από τον οποίο μπορεί να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα αφυπνίσουν συνειδήσεις και θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό «κύμα» αντίδρασης στις ατυχείς κυβερνητικές επιλογές.

Διαβάστε επίσης