Γιώργος Καμίνης: Ήρθα για να μείνω στην κεντρική πολιτική σκηνή

12/10/2017 | 09:36

«Εγχείρημα ιστορικής εμβέλειας», χαρακτήρισε από τα Ιωάννινα την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς ο Γ. Καμίνης, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και την Ν.Δ., ενώ διαβεβαίωσε πως «ήρθε στην παράταξη για να μείνει».

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα, υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις του είναι συνειδητές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μην έχετε καμιά αμφιβολία, πως όποια και εάν είναι η έκβαση της εκλογής, εγώ θα είμαι και αύριο. Δεν παίρνω στην ζωή μου βεβιασμένες αποφάσεις. Άργησα να μπω στην λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά από την στιγμή που έκανα το βήμα θα παραμείνω. Εγώ ήρθα για να μείνω…».

Παράλληλα τόνισε, ότι στόχος είναι «η μεγάλη παράταξη και όχι το συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων», και γι’ αυτό η προσπάθεια είναι, να ενωθούν όλα τα ρεύματα που κινούνται στο εσωτερικό της.

«Βλέπουμε μια κυβέρνηση να καταρρέει, και μια αντιπολίτευση, τη «λαϊκή Δεξιά» να βιάζεται να αναλάβει την εξουσία. O ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όλοι θυμόμαστε, ότι πρώτη η ΝΔ σήκωσε τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα την οποία και παρέδωσε μετά από λίγο στον κ. Τσίπρα».

Ο Γιώργος Καμίνης, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έκανε ιστορική αναδρομή και στις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με αναφορές στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Ας μην κρύβουμε τα λόγια μας. Το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε και με το παραπάνω το τίμημα των λαθών του, ο λογαριασμός όμως εξοφλήθηκε. Από το 44% έφτασε στο 4%, υπουργοί μπήκαν φυλακή. Να τελειώνουμε με τα ενοχικά σύνδρομα και να πούμε αλήθειες. Ποια παράταξη έφερε διαχρονικά τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα; Ό,τι σοβαρό έγινε σε αυτή τη χώρα στη μεταπολίτευση, από αυτήν την παράταξη έγινε και κυρίως από το βασικό της εκφραστή, το ΠΑΣΟΚ. Από τις μεγάλες καινοτομίες των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ο εκσυγχρονισμός του Οικογενειακού Δικαίου, το ΕΣΥ, ο θεσμός του ΑΣΕΠ και των ΚΕΠ. Ή τις κυβερνήσεις Σημίτη, με τα μεγάλα έργα, την ένταξη στην ΟΝΕ ή την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και την κυβέρνηση της κρίσης του Γιώργου Παπανδρέου, που έφερε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τη Διαύγεια την οποία εφάρμοσε ο συνυποψήφιος, Γιάννης Ραγκούσης, τον νόμο Διαμαντοπούλου που τον κατεδαφίσανε».

Ωστόσο, ο κ. Καμίνης μίλησε και για την περίοδο της προεδρίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας πως τότε η παράταξη «έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό»:

«Αυτή είναι και η ιστορική μας ευθύνη και τώρα. Η δημοκρατική παράταξη να τραβήξει το κάρο και να βγάλει τη χώρα από την κρίση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης