Πάτρα: Παιδική σκηνή Επίκεντρο+ "Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει" - Από αύριο Κυριακή 22 Οκτωβρίου

και κάθε κυριακή

Αύριο Κυριακή 22 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα η Παιδική Σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο+ που φέτος παρουσιάζει το έργο του Λάκη Κουρετζή  «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει» σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα. Πρόκειται για μία περιπέτεια φαντασίας η οποία ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στην αφηρημένη αλλά και συγκεκριμένη έννοια του χρόνου.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένα μικρό κορίτσι η Νίνα αρχίζει να αναρωτιέται τι είναι ο Χρόνος και ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι για να τον συναντήσει. Φανταστικοί ήρωες, ο Φύλακας του χρόνου, το αγόρι που το λένε Τικ-τακ, η Μνήμη, η Λήθη, ο Ύπνος, ο Παιχνιδοποιός την βοηθούν σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, σ’αυτό το μοναδικό ταξίδι γνώσης.

Ο συγγραφέας

Ο Λάκης Κουρετζής είναι Παιδαγωγός - Σκηνοθέτης - Συγγραφέας- Ειδικός σε θέματα Αισθητικής παιδείας. Σπούδασε Ψυχολογία της Παιδαγωγικής, Παιδαγωγική θεάτρου, Αισθητική αγωγή και έκφραση του παιδιού στην Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία. Είναι ο θεμελιωτής του «θεατρικού παιχνιδιού» στην Ελλάδα. Ιδρυτής της ομάδας τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ και συνιδρυτής μαζί με την Ανδρομάχη Μοντζολή της Εταιρίας καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. Το 1995 εξελέγη στην Γαλλία πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Θεάτρου των Παιδιών.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μίλτος Νίκας

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Δίπλας

Video: Παναγιώτης Φαφούτης

Σκηνικά - κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Κίνηση: Κατερίνα Αναλυτή

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μάρκος Γέττος

Φιορέλα Μαστρόκαλου

Γιώργος Παύλου

Αλεξάνδρα Σπηλιωτοπούλου

Κατερίνα Στασινού

 

Οργάνωση Παραγωγής:

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

Παραστάσεις: από Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ώρα: 12:00 μ.μ.