Αχαΐα: Ένας χρόνος από τη μοιραία πτήση για τον Σωτήρη Αντωνόπουλου - Πένθος για την Πολεμική Αεροπορία - ΒΙΝΤΕΟ

Το Τσέσνα που πιλοτάριζε κατέπεσε στα Καλάβρυτα - Νεκρός και ο συνεπιβάτης του

Ήταν το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου του 2016, όταν μετά από πολύωρες έρευνες στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων, ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπιζε τα συντρίμμια του μονοκινητήριου Τσέσνα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν και ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από τα Μέγαρα στα Καλάβρυτα και πίσω στα Μέγαρα  και βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι δύο χειριστές. 

Επιβάτες στο μοιραίο αεροπλάνο που βρέθηκε τρία χιλιόμετρα βόρεια από το parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, ήταν ο 32χρονος Σωτήρης Αντωνόπουλος πιλότος - εκπαιδευτής του Τσέσνα Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma και ένας 50χρονος εκπαιδευόμενος πιλότος από το Ξυλόκαστρο.

sothrhs_nekros_2.jpg

Ο έμπειρος χειριστής του μοιραίου Τσέσνα, είχε καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων και η μοίρα έμελλε να βρει τραγικό τέλος στον τόπο καταγωγής του.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν τα αερπολάνα μάλιστα στο κανάλι που διατηρούσε στο youtube είχε ανεβάσει ένα συγκλονιστικό βίντεο με την πτήση του μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού.

Ο Καλαβρυτινός φίλος του πιλότου, Αλέξης Λεχουρίτης αναφέρει: 

"Ήταν ο μοναδικός που (μέχρι τώρα) είχε κάνει με μονοκινητήριο την διαδρομή στο Φαράγγι του Βουραικού. Όπου θα βλέπω Αετό είτε στο Χελμό ,είτε στο Φαράγγι θα τον χαιρετώ διότι θα βλέπω τον "Μικρό" ...". 

 

 

 

Διαβάστε επίσης