Συγκίνηση στο μνημόσυνο του 19χρονου Πατρινού Φώτη Ανδρικόπουλου - "Λύγισε" ο Επίσκοπος Κερνίτσης: "Έδωσε το αίμα του για την Πατρίδα" - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΛΉΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΚΕΙ ...

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρωτού εκεί που υπάρχει η προτομή του, το μνημόσυνο του 19χρονου Πατρινού Φώτη Ανδρικόπουλου, που έχασε πρόωρα την ζωή του ενώ υπηρετούσε την πατρίδα.
Τίμησαν και πάλι τον Φώτη. Τρία χρόνια μετά και ήσαν και πάλι όλοι εκεί. Στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Πετρωτό, μπροστά στην προτομή του 19χρονου Φώτη που έδωσε την ζωή του ενώ υπηρετούσε την πατρίδα. Εψαλαν τον Εθνικό Υμνο. Βροντοφώναξαν Αθάνατος. Τραγικές φιγούρες ο πατέρας η μητέρα και οι τρεις αδελφές του. Στα μαύρα ντυμένοι εδώ και τρία χρόνια. Δεν είναι και λίγο αυτό που τους συνέβη. Να ακούς την πιο μαύρη είδηση! Πως το παλικάρι σου ήταν ένα από τα τρία θύματα του όλμου που εξερράγη στο στρατόπεδο του Βόλου το φθινόπωρο του 2014. 

Συγκινημένος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος. Εκλαιγε ενώ μιλούσε για τον Φώτη που έδωσε το αίμα του για την πατρίδα. Εκατοντάδες ήσαν εκεί. Συγγενείς, φίλοι του Φώτη, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Αρης Ανδρικόπουλος, ο ταξίαρχος του Στρατού, εκπρόσωποι των αρχών και φορέων της πόλης. Και ο Φώτης ήταν εκεί. Και έστελνε και πάλι το διπλό του μήνυμα. Στους γονείς του να είναι υπερήφανοι και σε όλους αυτούς που και σήμερα ήταν κοντά του, πως αυτή η Γη, έχει ακόμη παλικάρια που την ποτίζουν με το αίμα τους.

Ηταν 7 Οκτωβρίου 2014 όταν κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα ενός μηχανοκίνητου λόχου στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας στον Βόλο, ανατινάχθηκε σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Επαγγελματίας Οπλίτες (υπαξιωματικοί), οι λοχίες Γεώργιος Ορφανίδης 33 ετών και Αναστάσιος Μεζάλας 34 ετών, αλλά και ένας 19χρονος οπλίτης.

Στο άγγελμα του δυστυχήματος, η Πάτρα πάγωσε, αφού ο νεαρός οπλίτης, ήταν δικό της παιδί, ο δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος.

Σύμφωνα με την τότε επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.

 

Διαβάστε επίσης