Πάνος Καμμένος: Δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης της στρατιωτικής θητείας

06/10/2017 | 23:31

Τη μετακίνηση μεγάλης δύναμης μονάδων στον Έβρο, στη Θράκη «διότι εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, κι εδώ υπάρχει η απειλή, κι εδώ πρέπει να μαστε ακόμα πιο πολλοί, πιο οργανωμένα» επανέλαβε σήμερα σε δηλώσεις του μετά το τέλος της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος μάλιστα διευκρίνισε πως παρά τις φωνές διαμαρτυρίας για μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων σε άλλες περιοχές της χώρας «δεν πρόκειται ν’ αποδυναμώσουμε τη Θράκη προκειμένου να ικανοποιήσουμε πολιτικές επιδιώξεις, ή να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος. Θα δεχθούμε τις εισηγήσεις τις οποίες θα κάνει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Καμμένος απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια». Ωστόσο αναφέρθηκε στη «δυνατότητα εκπαίδευσης και επαγγελματικής αποκατάστασης» των στρατεύσιμων.

«Ήδη προχωρούμε σε προγράμματα ώστε κάποιοι απ’ αυτούς που επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν και πτυχία στη διάρκεια της θητείας τους. Στόχος είναι να καταφέρουμε στους μήνες αυτούς να αποκτήσουν -γιατί όχι-και μία επαγγελματική εμπειρία η οποία θα πιστοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάποιοι εξ’ αυτών μπορεί να επιλέξουν την καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι καλοδεχούμενοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας,

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ