Α. Τραχήλη: Οι νέοι πληρώνουν ακριβότερα το κόστος της κρίσης

σειρα επαφων ενοψει του δευτερου προσυνεδριου

Σειρά επαφών με νέες και νέους απ’ όλη την Αχαΐα έχει τις τελευταίες ημέρες το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη ενόψει του δεύτερου προσυνεδρίου του κόμματος που, ως γνωστόν, θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα στις 21 Οκτωβρίου.

«Το προσυνέδριο της Πάτρας εστιάζει σε ζητήματα που αφορούν στην Παιδεία, σ’ όλες τις βαθμίδες της, στην εκπαίδευση των νέων, στις επαγγελματικές προοπτικές τους, στην ανάσχεση της τάσης φυγής προς το εξωτερικό, στην επαγγελματική εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να γίνει ένας ανοικτός, απροκατάληπτος και δημιουργικός διάλογος και να δοθεί η ευκαιρία κατάθεσης καινούργιων ιδεών», λέει σε δήλωση της η κ. Τραχήλη.

Προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αποβλέπει σε μια «στεγανοποιημένη» εσωκομματική διαδικασία αλλά επιθυμεί ν’ ανοίξει τις πόρτες της σε νέους ανθρώπους και σε νέες ιδέες.

Το προσυνέδριο της Πάτρας έχει τίτλο «Για τους Νέους» και γύρω απ’ τους νέους επικεντρώνονται όλες οι θεματικές ενότητες. Από το σύγχρονο δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο και το λύκειο έως την ενίσχυση των Πανεπιστημίων έως πόλοι έρευνας, καινοτομίας και αριστείας.

«Είναι σημαντικό να ακούσουμε την φωνή της νέας γενιάς. Αυτής που, κατά την γνώμη μου, πληρώνει ακριβότερα όλων μας το κόστος της κρίσης. Και να δείξουμε ότι υπάρχουν διέξοδοι, ότι δεν μπορεί να διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση, ότι υπάρχουν τρόποι να δημιουργηθεί ένα άλλο περιβάλλον, που θ’ απαντά στις ανάγκες των νέων και θ’ αξιοποιεί τις δεξιότητες τους», λέει η κ. Τραχήλη.

 

Διαβάστε επίσης