Σήμα κινδύνου για την παιδική παχυσαρκία - Ανησυχητικά τα στοιχεία - Αναλαμβάνει δράση ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας

σε συνεργασία με την περιφέρεια δυτικής ελλάδας

Δράση, αναλαμβάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, προκειμένου να βάλει "φρένο" στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα παιδικής παχυσαρκίας, τα οποία φέρνουν τη θλιβερή πρωτιά στη χώρα μας. 

Πιο συγκεκριμένα όπως σημειώνει στο tempo24.news η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ο Σύλλογος σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στις 14 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Patras Palace. Στις εργασίες της ημερίδας, θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες, εξειδικευμένοι ιατροί στην παιδική παχυσαρκία, οι οποίοι θα αναλύσουν διεξοδικά το φαινόμενο και τις διαστάσεις που έχει λάβει και στην περιοχή μας. 

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, τα στοιχεία είναι ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια και σε αυτό στηρίζεται η πρωτοβουλία για την εκστρατεία ενημέρωσης που ξεκινά ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι ελάχιστες ώρες λόγω εργασιακής πίεσης που ασχολείται η μητέρα με τη διατροφή των παιδιών και άλλα πολλά, είναι οι αιτίες που οδηγούν τα παιδιά σε απαγορευμένη διατροφή. 

"Δυστυχώς η χώρα μας είναι πρώτη στην παιδική παχυσαρκία, ενώ τα αγόρια φαίνεται από τα στοιχεία να είνα πιο επιρρεπείς στην παχυσαρκία", συμπληρώνει η κ. Μαστοράκου, τονίζοντας ότι το σήμα κινδύνου εκπέμπεται καθώς τα παχύσαρκα παιδιά έχουν μεγάλες πιθανότητες να ταλαιπωρηθούν στη ζωή τους ως νοσηροί ενήλικες. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παιδική παχυσαρκία. Ενώ τα ποσοστά στις ΗΠΑ αρχίζουν για πρώτη φορά να υποχωρούν, η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει ότι το 44% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών σχολικής ηλικίας στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

 

Διαβάστε επίσης