Ομάδα για εφήβους 15-17 ετών στο Αίγιο από το Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αχαΐας ανταποκρινόμενο στο αίτημα που έχει εκφραστεί από εφήβους που έχουν συμμετάσχει τα προηγούμενα χρόνια σε δράσεις του Κέντρου Πρόληψης και της εθελοντικής ομάδας πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου, πρόκειται να ξεκινήσει μία ομάδα για εφήβους ηλικίας 15-17 ετών το μήνα Νοέμβριο στο Αίγιο.

Οι νέοι που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία μέσα από δημιουργικούς τρόπους να γνωριστούν με συνομηλίκους τους, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να μοιραστούν προβληματισμούς και ανησυχίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον και μέσα από την ομάδα να επεξεργαστούν ζητήματα όπως: πως επικοινωνώ και σχετίζομαι με τους άλλους, πως επιλέγω και παίρνω αποφάσεις για τη ζωή μου, πως διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου, πως μπορώ να πετύχω όσα ονειρεύομαι κ.ά. Την ευθύνη της ομάδας θα έχουν στελέχη (επαγγελματίες ψυχικής υγείας) του Κέντρου Πρόληψης.

Η Ομάδα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 20:00-22:00 και θα ολοκληρωθεί σε 6 συναντήσεις. Οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες και θα πραγματοποιούνται στο Στέκι της εθελοντικής ομάδας «Διέξοδος» Αιγίου, στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονα (είσοδος από Κλ. Οικονόμου).  Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους είτε συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.kpachaia.gr, είτε τηλεφωνικά στο 2610 226948 ή στέλνοντας μήνυμα με το όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/ . Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη της ομάδας κα Γιάννα Ζορμπά, Κοινωνική Λειτουργό στα τηλέφωνα 2610 226948 και 2610 623290.

Η εν λόγω δράση αποτελεί μέρος μίας σειράς προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας που θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Δήμο Αιγιαλείας στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στο Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις»