Γιάννης Δραγασάκης: Η απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει το δρόμο για την επένδυση στο Ελληνικό

«Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία»

«Ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό με όρους διασφάλισης δικαίου» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης. «Η απόφαση του ΚΑΣ είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις όπως και η απόφαση για τα δασικά ανοίγει το δρόμο να προχωρήσει η επένδυση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως «είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους, θα κάνουμε ότι πρέπει με όρους νομιμότητας».

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ακόμη ότι «ήταν γνωστό ότι υπάρχουν αρχαία και εντοπίζονται όταν αλλάζουν οι όροι χρήσης γης».

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε για την αξιολόγηση πως «μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου έχουμε αυτοδεσμευθεί για ολοκλήρωση του 80% της αξιολόγησης και έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί». «Στόχος είναι έως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα» συμπλήρωσε.

«Οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα. Χρειάζεται όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τα κόκκινα δάνεια για να δοθούν νέα δάνεια στην οικονομία» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης στη συνέχεια. Τόνισε επίσης πως «θα δοθεί από το πλεόνασμα "μέρισμα στην κοινωνία"» αλλά δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες περί πλεονάσματος 800 εκατομμυρίων που θα διανεμηθεί.

Συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς για τη διανομή του πλεονάσματος. «Το τελευταίο τρίμηνο θα είναι τρίμηνο ισχυρής ανάκαμψης, είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως «θα εκταμιευθούν τα ποσά για όσους έχουν λαμβάνειν» ενώ πρόσθεσε ότι «θα έλθει και η υποδόση».

Διαβάστε επίσης