Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την στήριξή του στην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών για τον προπηλακισμό- Καταδικάζει το Υπουργείο

Με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στη Σύγκλητο, σήμερα 5/10/2017, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος,  επικοινώνησε τηλεφωνικά  μαζί με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου προκειμένου να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του σε αυτήν  και προς την  ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανήκει στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ως επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πάτρα: Προπηλάκισαν την Πρύτανι Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και Προέδρους Τμημάτων πριν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου!

Πριν από λίγη ώρα το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση κατά της πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών και των καθηγητών, η οποία έγινε το πρωί της Πέμπτης στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις από ομάδα φοιτητών εναντίον της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Β. Κυριαζοπούλου και Προέδρων Τμημάτων κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου.

Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Οι διαφωνίες επιλύονται με διάλογο και όχι με τη βία.»

 

 

Διαβάστε επίσης