Πάτρα: Μαγευτικοί ήχοι από νέους Γερμανούς και Έλληνες μουσικούς

συναυλια δωματίου στο θέατρο "Απολλων"

Μια ξεχωριστή συναυλία Μουσικής Δωματίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στα πλαίσια  της πολιτιστικής  δράσης του Goethe-Zentrum Patras, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Η σύμπραξη τόσο νέων ταλαντούχων μουσικών ήταν η συνταγή για το υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα και το εκλεκτό ρεπερτόριο που παρουσιάστηκε η βάση για την επιτυχία της συναυλίας..

Στο Α’ Μέρος της συναυλίας ακούστηκαν έργα των L.Boccherini, S. Rachmaninov και G.Fauré εξαιρετικά δοσμένα από τους βραβευμένους Γερμανούς μουσικούς Paul Rauchbach στο βιολοντσέλο και Torben Schott στο πιάνο.

Στο Β’ Μέρος της συναυλίας ακούστηκαν δύο εκπληκτικά Piano Trio. Η βιολονίστα Έφη Καλλίστρου, απόφοιτη του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, ο Paul Rauchbach και ο Torben Schott απέδωσαν εκφραστικά τις μελωδίες του J.Haydn,  ενώ το έργο του D. Sostakovich εκτελέστηκε άψογα από τον κορυφαίο βιολονίστα Γιάροσλαβ Τόκαρεβ, τον Paul Rauchbach και τον Torben Schott.

Από την γοητευτική Σονάτα του L.Boccherini ήδη, που άνοιξε το πρόγραμμα, φάνηκε η σύμπνοια των δύο νέων Γερμανών μουσικών σε ό,τι αφορούσε τον τρόπο της ερμηνείας, την ευελιξία στη διάπλαση της μελωδικής γραμμής και την άρθρωση των φράσεων. Τόσο το Piano Trio του Haydn όσο και του Sostakovich αποδόθηκαν και από τους τέσσερις μουσικούς με ιδιαίτερη σύμπνοια, μουσικότητα και δεξιοτεχνική σιγουριά.

Η συναυλία αυτή απέδειξε περίτρανα πως η μουσική δεν έχει σύνορα…

Διαβάστε επίσης