Αμβρόσιος: Σε επανάσταση καλεί τους πολίτες

τι αναφέρει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Νέα δημόσια έκρηξη, για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος αυτή τη φορά εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για τις αλλαγές στην Ορθοδοξία και τον αποπροσανατολισμό των παιδιών.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς τους πιστούς, βλέπει εν όψει δυσάρεστες στων εξελίξεις για τήν Εκκλησία, αφού όπως λέει «ο πολιτικός κόσμος, στην πλειονότητά του, προτιμά Ελλάδα άθρησκη, με την Εκκλησία μόνο ως πολιτιστικό καί μνημειακό παράγοντα», δίδοντας βαρύτητα στη φημολογία ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος θα θεσμοθετηθεί το άθρησκο κράτο.

«Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας αφαιρεί το Σταυρόν από το κοντάρι της σημαίας,η εικόνα της Παναγίας ρίπτεται σε καλάθους αχρήστων,ποδοπατείτα η αργία της Κυριακής, ο εκκλησιασμός μαθητών οδηγείται προς κατάργηση, η ομοφυλοφιλία νομιμοποιείται και ο Ισλαμισμός ευνοείται και εξαπλώνεται» υπογραμμίζει ο ιεράρχης και αναρωτιέται:

«Ή θα πάμε σε διάλογο με ''το γάντι'' ή θα πάρουμε μαζί μας και κανένα καρυοφίλι; Μήπως πρέπει να κηρύξουμε μια νέα Επανάσταση; Μήπως πρέπει να γίνουμε και εμείς ένας νέος Παλαιών Πατρών Γερμανός;».
 

Διαβάστε επίσης