Ντάισελμπλουμ: Κρατήστε τις εκλογές για το 2019

Σε συνέντευξή

Τη διεξαγωγή των εκλογών το 2019 και όχι νωρίτερα πρότεινε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς όπως τόνισε «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος», προσθέτοντας τη φράση «κρατήστε τις εκλογές για το 2019».

Σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», επισημαίνει πως το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα, και σημειώνει πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν, η εμπιστοσύνης να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη».

Ο πρόεδρος του Eurogroup διαμηνύει δε, πως οι στόχοι αυτό πρέπει να επιτευχθούν από τώρα έως και τον ερχόμενο Αύγουστο. «Εάν επιτύχουμε αυτά, είμαι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία» υπογραμμίζει.

Επίσης, Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτιμά ότι η στάση της Γερμανίας μετά την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να αλλάξει.   

Διαβάστε επίσης